Administrația locală din Uricani a demarat un proiect amplu de
modernizare a drumurilor vicinale din orașul Uricani, Valea de Brazi și Campu lui Neag. Acest proiect, finanțat prin programul Anghel Saligny și
derulat de Ministerul Dezvoltării Locale și Administrației Publice (MDLAP), a fost scos la licitație și împărțit în două loturi distincte.

Primul lot vizează modernizarea unui număr impresionant de străzi, printre care se numără Beca, Mailat Balta, Sterminos Popesti, Preparatiei, Sterminos, Valomir 1, Valomir 2, Pietroasa, Stanconilor Marsevoni tr 1, Stanconilor Marsevoni tr 2, Steminos Popesti CF62588, CF 62593 și CF61762. Aici, lucrările vor consta în stabilirea unei structuri rutiere adecvate, instalarea elementelor de scurgere a apelor și a semnalizării rutiere necesare pentru fluidizarea traficului.
Al doilea lot se concentrează pe
modernizarea drumurilor vicinale Valea Parosenilor, Dinoni tr 1, Dinoni tr 2 și Fetele Topliței. Aici, vor fi aplicate aceleași standarde ridicate de construcție pentru a asigura o circulație sigură și confortabilă.
Valoarea totală a contractului pentru aceste lucrări se ridică la 11.231.519 lei, fonduri care vor fi alocate din bugetul local. Prin acest proiect, autoritățile locale își propun să îmbunătățească infrastructura rutieră din zonă, contribuind astfel la creșterea calității vieții locuitorilor și la dezvoltarea economică a comunității.
Monika BACIU