Administrația locală de la Lupeni are în vedere realizarea unui amplu proiect în ceea ce privește construirea unui parc fotovoltaic. În acest sens s-a găsit o locație care să ofere două hectare pentru amplasarea acestor panouri. Acest mare proiect ar urma să aibă 2 MW.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, spune că prin aceste panouri fotovoltaice dorește să scadă cheltuielile și să poată acoperi necesarul la primărie, școli, spitalul din localitate și de ce nu chiar și în stațiunea Straja.
”În acest an avem în plan să punem aproximativ două hectare de panouri fotovoltaice. Ca locație, pentru acest proiect pentru care am depus documentația spre evaluare, este vorba despre fosta groapă de gunoi. Mai trebuie să semnăm contractul și proiectul pentru cei 2 MW. Rezultatul are trebui să fie unul foarte bun pentru localitate, pentru că de acolo vom alimenta primăria, spitalul, școli, Straja. Mai dorim să mai facem încă trei sau patru hectare de panouri fotovoltaice pentru Programul Tranziției Justă”, a declarat Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.
Mai ult decât atât primarul Resmeriță spune că în municipiul Lupeni se vor mai construi aproximativ patru hectare de panouri fotovoltaice prin Programul Tranziție Justă.