Invatamant

Părinții elevilor din anii terminali solicită susținerea examenelor la datele stabilite

P ărinții elevilor din anii terminali solicită susținerea examenelor la datele stabilite inițial. În acest sens, a fost lansată o petiție online prin care părinții arată că susțin dreptul la grevă, dar totodată, cer ca elevii să susțină examenele naționale la datele stabilite inițial.

”Părinții elevilor din anii terminali, respectiv clasele a VIII-a si a XII-a, respectă dreptul cadrelor didactice la grevă, dar cer susținerea examenelor de Evaluare Națională, respectiv Bacalaureat, la datele stabilite de Ministerul Educației. Vă rugăm, spuneți STOP șantajului emoțional. NU folosiți elevii ca monedă de schimb!”, se arată pe site-ul Petitieonline.com. Peste 9000 de semnături au fost strânse până acum. Inclusiv din județul Hunedoara a fost semnată petiția.
Potrivit calendarului inițial, în perioada 12-21 iunie, absolvenții de liceu ar trebui să treacă prin evaluarea competențelor. Abia în data de 26 iunie, aceștia încep susținerea probelor scrise. Rezultatele finale ar trebui afișate pe data de 7 iulie.
Potrivit structurii anului școlar 2022-2023, absolvenții de liceu vor susține prima probă la data de 19 iunie. Rezultatele finale ar trebui afișate în data de 4 iulie.
Monika BACIU