Minerii sunt invitați să se vaccineze. La peste 100 de km de casă

Minerii de la Complexul Energetic Hunedoara sunt invitați să se vaccineze anti-COVID. Problema este că la centrele din Petroșani și Lupeni nu mai sunt locuri.

Nici la Deva și Hunedoara nu sunt locuri disponibile pentru perioada imediat următoare. Astfel, minerii de la Complexul Energetic Hunedoara se pot vaccina doar la Brad, Orăștie sau Călan.
Într-o notă de serviciu adresată minerilor, se arată faptul că este disponibil vaccinul de la Astra Zeneca, acesta având o eficiență de 60%.
Angajații CEH sunt dintre cei ce intră în etapa a doua. Unul dintre focarele de COVID din județ este la Complexul Energetic Hunedoara, mai exact la termocentrala Mintia.
De la începutul pandemiei și până în prezent, la sucursalele miniere de la Complexul Energetic Hunedoara s-au înregistrat mai multe cazuri de coronavirus. conducerea societății energetice a luat măsuri pentru a limita răspândirea infecțiilor cu COVID în rândul salariaților. Potrivit unui
sondaj din luna ianuarie a acestui an, undeva sub 50% din salariații Complexului Energetic Hunedoara erau dispuși să se imunizeze împotriva noului tip de coronavirus.
Monika BACIU