Minerii nu îsi iau banii din cauza iesirii din insolventã

Minerii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, ca si energeticienii nu îsi iau salariile la timp Asta spun acum liderii de sindicat, care sperã ca situatia de acum sã nu dureze mai mult de cîteva zile.

Nu se stie, însã, când va fi functional noul Consiliu de Administratie, care asteaptã de la instantã sã primeascã înstiintarea oficialã cã CEH a iesit din insolventã, iar conturile sunt pânã atunci total blocate.„Marti este zi de salariu, dar nu vor fi dati banii la timp si nici tichetele de masã. Sunt 20 de milioane de lei în conturi, veniturile totale ale CEH, dar banii sunt blocati printr-o ordonantã de retinere, din cauza iesirii din insolventã a complexului. Noi, liderii de sindicat, mergem la fiecare schimb în sala de apel si le spunem minerilor cã vor fi întârzieri. Noi sperãm o zi sau douã, dar nu putem sti deocamdatã cât va dura. Consiliul de Administratie nu poate lua legal decizii încã si asta ne afecteazã enorm”, a spus Darius Câmpean, lider al Sindicatului Muntele din cadrul CEH. Complexul Energetic Hunedoara a iesit defintiv din insolventã, în baza unei decizii din data de 8 noiembrie 2016, a Curtii de Apel Alba Iulia, care a admis Cererea de interventie în interes propriu a Sindicatul „Noroc Bun” fatã de Cererea de intrare în insolventã a SC CEH-SA depusã la Tribunalul Hunedoara.

Diana Mitrache

10 comentarii la „Minerii nu îsi iau banii din cauza iesirii din insolventã

 • 14 noiembrie 2016 la 20:02
  Permalink

  Oare vrea cineva miscari sociale in valea jiului ? Oare vrea cineva sa inghete copiii in apartamente ? Se vrea infometarea vaii jiului ? Salvati mineritul ! Salvati valea jiului ! Sunt copiii ai vaii jiului care cauta prin gunoaie in aceasta zona fara suprafete arabile . Ne intrebam in ce EPOCA traim ? Sa o numim EPOCA SARACIEI in valea jiului !

 • 15 noiembrie 2016 la 00:42
  Permalink

  Art. 781 alin 5 lit.c Codul de Procedur? Civil? ?i Art. 236 alin 14 din Legea 207/2016 prev?d foarte clar faptul c? salariile angaja?ilor nu pot fi supuse popriri chiar dac? conturile sunt blocate.

 • 15 noiembrie 2016 la 00:43
  Permalink

  Art. 781 alin 5 lit.c Codul de Procedura Civila si Art. 236 alin 14 din Legea 207/2016 prevad foarte clar faptul c? salariile angajatilor nu pot fi supuse popriri chiar daca conturile sunt blocate.

 • 15 noiembrie 2016 la 07:11
  Permalink

  Dute ba Darius acasa si lasa-ne cu palavragelile tale ca ne-am saturat de voi. Sunteti niste papagali care repetati indicatiile pretiosului Nica Petre. Dute la Onix ca sunt camere libere si prietenul vostru Sin Alin proaspat inscaunat mare sef poate le inzestreaza cu toate cele necesare. Sunteti jalnici. Sa va fie rusine ! Spuneti ca reprezentati interesele minerilor cand de fapt voi umblati numai dupa functii si interese proprii.

 • 15 noiembrie 2016 la 07:27
  Permalink

  Manipulari ieftine ale mafiei PNL-PMP ajunsa abuziv la conducerea CEH. Mintiti cu nonsalanta pentru a va ascunde incompetenta. Voi chiar va jucati cu rabdarea oamenilor? Nu credeti ca se va umple paharul?

 • 15 noiembrie 2016 la 10:26
  Permalink

  care pahar gina ? e ditamai damijana pana se umple e pa cu mineritul

 • 15 noiembrie 2016 la 11:06
  Permalink

  nu vrea nimeni miscari in valea jiului……stii tu pe cineva care vrea?

 • 15 noiembrie 2016 la 11:09
  Permalink

  nu blocheaza nimeni conturile minerilor numai gogosi vand sindicalistii astia

 • 15 noiembrie 2016 la 15:01
  Permalink

  Ce miscari sociale draga? Te mai crezi pe vremea lu Cozma? Pai intre acele vremuri si ce e acum e o diferenta ca si intre Gingis-han si Mongolia de azi.

 • 15 noiembrie 2016 la 18:25
  Permalink

  bravo biliboi i-ai zis-o :))

Comentariile sunt închise.