Minerii de la CEH suplinesc productia CEO prin OUG

Complexul Energetic Oltenia a anuntat cã, timp de minim 6 luni, va opri cel putin un grup de producere (de capacitate mare, 330 MW), iar capacitatea de productie va fi preluatã de Complexul Energetic Hunedoara.
Joi a fost aprobatã de Senat Ordonanta de Urgentã nr 26/2018, care prevede adoptarea unor mãsuri pentru siguranta alimentãrii cu energie electricã, pentru Complexele Energetice Hunedoara si Oltenia.
Analizele efectuate au indicat cã, în conditiile în care centralele electrice ale CEH nu functioneazã, existã posibilitatea de aparitie a unor circulatii foarte mari de putere si chiar suprasarcini pe axul 220 kV Urechesti – Târgu Jiu Nord – Paroseni – Baru Mare – Hãsdat. Nefunctionarea grupurilor apartinând CEH ar conduce la cresterea transferului de putere dinspre zona de sud a tãrii cãtre zona centralã si mai departe cãtre nordul si vestul SEN.
Prin functionarea centralelor apartinând CEH, consumul de energie electricã din statiile limitrofe este alimentat preponderent din productia de energie din zona respectivã, spre deosebire de situatia în care aceste centrale nu functioneazã, situatie în care, pentru alimentarea consumului, este necesar transferul de putere din alte zone ale SEN.
Potrivit site-ului Eco Politic „Conform estimãrii CEO, lucrãrile obligatorii în vederea aplicãrii unor decizii ale Comisiei Europene, cum ar fi înlocuirea arzãtoarelor la unele grupuri, s-ar putea prelungi pânã în anul 2024, asta însemnând cã vor fi indisponibilizate unu-douã grupuri de producere de capacitate mare – 330 MW ale Complexului Energetic Oltenia. Tinând cont si aceste anunturi, se sustine necesitatea pãstrãrii în functiune a grupurilor din cadrul centralei  termoelectrice Mintia si centralei termoelectrice Paroseni, pentru preluarea diferentei de energie electricã furnizatã”.

Advertisements

6 comentarii la „Minerii de la CEH suplinesc productia CEO prin OUG

 • 6 mai 2018 la 20:15
  Permalink

  Daca s-ar face investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan atunci ar fi huila suficienta si rentabila .

 • 6 mai 2018 la 21:28
  Permalink

  Suplinesc productia CEO cu ce ? Ard aer ca CEH nu are carbune ?

 • 7 mai 2018 la 09:51
  Permalink

  Se poate creste productia de comisioane pentru carbunele de import.

 • 7 mai 2018 la 17:30
  Permalink

  Cu ce bani achita carbunele de import?

 • 7 mai 2018 la 19:11
  Permalink

  nu va faceti probleme ,sunt bani la bugetul statului

 • 8 mai 2018 la 16:34
  Permalink

  pe timp de vara ajunge carbunele

Comentariile sunt închise.