Administrația locală din Lupeni a demarat un proiect de reparații rutiere menit să îmbunătățească starea infrastructurii din oraș. Contractul atribuit vizează lucrări de colmatare a fisurilor în asfalt cu deschideri de până în 10 mm, pentru a asigura siguranța și confortul traficului rutier. Procesul de reparații presupune mai multe etape tehnice specializate. În primul rând, fisurile vor fi curățate cu ajutorul unei lance termo-suflante, care folosește aer cald pentru a îndepărta resturile și impuritățile. Această metodă asigură o pregătire adecvată a suprafeței pentru aplicarea masticului bituminos și, în același timp, elimină necesitatea unei operațiuni separate de amorsare.
După curățare, urmează etapa de colmatare cu mastic bituminos, care va fi realizată cu utilaje specializate, asigurând o aplicare uniformă și eficientă. Masticul bituminos folosit este polimerizat și rezistent la ciclurile de îngheț-dezgheț, conform standardelor europene EN14188-1:2005, garantând durabilitatea și calitatea lucrărilor.
Pentru a asigura o închidere rapidă a tronsonului reparat, suprafața va fi pudrată cu nisip de concasaj, contribuind la stabilizarea și consolidarea straturilor de asfalt. Totodată, lucrările vor fi desfășurate în condiții optime, la temperaturi pozitive de minim 10 grade Celsius, suport uscat și fără precipitații, pentru a asigura o aderență optimă a materialelor folosite.
Aceste intervenții sunt parte din eforturile administrației locale de a menține și îmbunătăți infrastructura rutieră, în beneficiul comunității și al utilizatorilor drumurilor din Lupeni.
Monika BACIU