Spitalele județene din Regiunea Vest au acum oportunități noi de finanțare, datorită unui nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, care vizează dotarea cu echipamente pentru diagnosticarea și tratamentul cancerului. Acest apel are un buget generos de 40 de milioane de euro, fiind dedicat unităților sanitare publice de interes regional sau județean care servesc secțiile de oncologie ale spitalelor județene sau de urgență.
Ghidul Solicitantului pentru acest apel de proiecte a fost publicat, oferind detalii esențiale privind criteriile de eligibilitate și procedurile de aplicare. Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 1 milion de euro, iar valoarea maximă totală finanțabilă din Programul Sănătate este de 5 milioane de euro.
Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este stabilit pentru data de 28 iunie 2024, ora 14:00. Acest apel reprezintă o oportunitate crucială pentru spitalele din Regiunea Vest de a accesa resurse financiare importante pentru îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor medicale dedicate luptei împotriva cancerului.
Monika BACIU