Loviturã pentru Gerom International în dosarul stâlpilor hidraulici

Gerom International primeste o loviturã. Curtea de Apel Alba a casat sentinta Tribunalului Hunedoara în dosarul stâlpilor hidraulici de la Complexul Energetic Hunedoara.
Complexul Energetic Hunedoara a fãcut recurs la solutia instantei de la Tribunalul Hunedoara care a dispus  anularea contractului  cu Gamiatricos, societate care trebuia sã furnizeze stâlpi hidraulici unitãtilor miniere. Gerom International a fost reclamant, iar instanta le-a dat câstig de cauzã, la finalul lunii decembrie a anului trecut.
“Admite recursul declarat de SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SÃ PETROSANI împotriva sentintei nr. 2062/CA/2017 pronuntatã de Tribunalul Hunedoara – sectia a II-a civilã, de contencios administrativ si fiscal în dosar nr. 3359/97/ 2017, pe care o caseazã. Fixeazã termen pentru judecarea în fond a cauzei în data de 24.04.2018, când se vor cita pãrtile”, aratã solutia Curtii de Apel Alba Iulia. Cei de la Gerom au arãtat cã stâlpii furnizati de Gamiatricos reprezintã un real pericol pentru siguranta lucrãtorilor din subteran.“S-a retinut cã Gamiatricos a livrat ulterior stâlpi hidraulici cãtre pârâta Complexul Energetic Hunedoara, respectiv o transã de 80 stâlpi, care, conform receptiei efectuate la sediul achizitorului, nu au corespuns din punct de vedere tehnic cu oferta initialã, fiind refuzatã receptionarea acestor stâlpi. La testele efectuate asupra unui stâlp hidraulic, acesta s-a descompus, situatie în care livrarea nu putea fi acceptatã nici din punct de vedere tehnic si nici calitativ”, arãtau documentele Tribunalului Hunedoara.
Instanta mai retine si faptul cã societatea “nu are posibilitatea roluirii tevii care intrã în  componenta stâlpilor hidraulici si cã teava achizitionatã este honuitã si nu roluitã, operatie ce nu asigurã duritatea necesarã, asa cum este mentionat în caietul de sarcini, întrucât furnizorul acestuia, România  Hidro Service SRL poate furniza doar teava honuitã”.
Tribunalul Hunedoara a dispus anularea contractului dintre CEH si Gamiatricos Com SRL, însã contractul merge mai departe. Instanta de la Tribunalul Hunedoara a retinut cã desi Gamiatricos a fost desemnatã câstigãtoare a licitatiei, nu a respectat propunerea tehnicã ce a stat la baza ofertei depusesi în baza cãreia i-a fost atribuit contractul AFP 7533/ 06.07.2017 nu a corespuns din punct de vedere tehnic cu stâlpii pe care aceastã societate intentiona sã îi livreze cãtre Complexul Energetic Hunedoara si nici cu stâlpii livrati, duce la analiza cã aceastã societate nu a intentionat sã respecte propunerea tehnicã ce a stat la baza licitatiei pentru stâlpii hidraulici.
Cei de la Complexul Energetic Hunedoara nu sunt multumiti de solutia instantei si au fãcut recurs. Acesta a fost înregistrat la Curtea de Apel Alba Iulia si nu a primit încã termen de judecatã.
Monika BACIU