La câtiva km de Uricani, înainte de localitatea Câmpu Lui Neag, existã ruinele fostei exploatãri de huilã de la Valea de Brazi.
Locul a rãmas ca o fantomã, doar câteva schelete mai existã din ceea ce cândva reprezenta corpul administrativ al minei. Zona nu a fost niciodatã ecologizatã, iar acum, primarul Dãnut Buhãescu crede cã poate accesa bani europeni, ca sã demoleze toate clãdirile si sã ecologizeze zona, pentru ca mai apoi acolo sã fac încã un loc de picnic, pentru cã de fabrici nici nu poate fi vorba.
„Suntem în pregãtire sã depunem un proiect pentru demolarea si ecologizarea sediului administrativ de la fosta EM Valea de Brazi si în locul ei sã realizãm un punct de agrement, pe o suprafatã de 1.300 mp. Vrem sã îi dãm o altã destinatie, iar proiectul va fi pe fonduri europene”, a precizat Dãnut Buhãescu, primarul orasului Uricani.
În anul 1990, Valea Jiului avea peste 40.000 de mineri, iar mina Valea de Brazi a fost  printre primele care s-au închis. De altfel, în acest an, orasul rãmâne si fãrã ultima minã, cea de la Uricani, dupã ce, pe rând, s-au închis si cariera de la Câmpu lui Neag si mina Valea de Brazi, care acum, dacã vor fi eligibile proiectele, primarul o va transforma în loc de agrement.
Diana Mitrache