L iceenii din mai multe licee din județul Hunedoara se întâlnesc la Hațeg într-o competiție, pe teme legate de Paști. Se vor întrece la 3 categorii: Gastronomie, Folclor,
Eco-design și fiecare liceu va avea un film de prezentare a regiunii din care vin elevii.

Concursul are loc în
24 aprilie și se va desfășura, la Liceul Teoretic ,,Ion Constantin Brătianu” din Hațeg.
Se numește „Tradiții și obiceiuri de Paște într-o Românie ECO” și se adresează elevilor din clasele IX-XII, care urmează studiile în cadrul învățământului liceal și profesional, Turism și alimentație. La competiție, pe lângă liceul gazdă, s-au înscris: Colegiul Economic ,,Hermes” Petroșani; Liceul Tehnologic Lupeni; Liceul Tehnologic ,,Nicolaus Olahus” Orăștie și de la Liceul Tehnologic ,,Crișan” Crișcior.
La finalul competiției, se vor acorda premiile I, II, III și câte două mențiuni pentru fiecare secțiune în parte, însă toți elevii participanți vor fi răsplătiți pentru efortul depus cu diplome și cadouri.
Tradițiile sunt un element esențial al culturii noastre, care ne ajută să formăm structura și fundația societății și care ne reamintesc că suntem parte a unei istorii ce ne definește trecutul, ne transformă în oamenii de astăzi, dar și în cei de mâine.
Diana Mitrache