Nu mai puțin de 500 de elevi din toată țara au venit la Petroșani, în week-end-ul trecut. A fost olimpiada de religie, un concurs care acum s-a desfășurat pentru al doilean an, consecutiv, la Petroșani, în județul Hunedoara.
Ziua de 13 aprilie a fost ziua în care, peste 500 de copii au venit, alături de profesorii lor, la Olimpiada Națională de religie- etapa județeană- pentru a-și
valorifica cunoștințele dobândite de-a lungul anilor de studiu. Școala I.G Duca din Petroșani a fost gazda concursului.
„Ne-am străduit să asigurăm cele mai bune condiții pentru elevii participanți, profesorii evaluatări și membrii comisiei de organizare a Olimpiadei Județena. Sperăm ca elevii ce se vor califica la olimpiada națională să obțină
rezultate foarte bune și la această etapă”, declară Ștefan Demeter, director Școala Gimnazială I.G. Duca Petroșani.
„Religia este știința care îi învață pe copii că principiul care stă la baza existenței noastre este iubirea. Defapt, Creștinismul în sine, religia întemeiată de Isus Hristos are la bază iubirea”, afirmă Valeriu Gabriel Basa, inspector școlar.
Olimpiada a fost un prilej pentru ca tinerii din tot județul să se afle la Petroșani, în Valea Jiului.
Religia a fost propusă ca disciplină opțională la Bacalaureat, la proba E, proba specifică profilului. Deocamdată, însă, Religia este o disciplină opțională.
Practic, proba opțională de Religie a fost introdusă pentru elevii de la profilul uman, specializările
filologie și științe sociale, la proba E. Precizăm că noul BAC se aplică începând cu generația de elevi înscriși în clasa a IX-a în anul școlar 2025-2026.
Diana Mitrache