Nu mai puțin de 17 medalii de aur și alte 3 premii speciale și unul de excelență au luat cercetătorii din cadrul INCD INSEMEX Petroșani la Salonului Internațional „INVENTCOR” 2024 .

În perioada 04-06 aprilie 2024 s-a desfasurat la Deva cea de-a V-a ediție a Salonului Internațional „INVENTCOR” 2024.
Evenimentul a fost organizat de Asociația CORNELIUGROUP, în colaborare cu Facultatea de Inginerie Hunedoara – Universitatea Politehnică Timișoara, și s-a desfasurat în format hibrid (fizic și online), în incinta Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.
Editia a V-a Inventcor s-a bucurat de o mare popularitate, aceasta însumând peste 300 de inscrieri din 31 de țări participante.
Evenimentul este dedicat educației non-formale pentru toate vârstele. INVENTCOR prezintă invenții, proiecte de cercetare, produse, programe educaționale, standuri didactice experimentale ale universităților, institutelor de cercetare, companiilor multinaționale și inventatorilor privați.
Salonul Internațional INVENTCOR acoperă următoarele domenii: protecția mediului, materiale, bio&nanotehnologie, industria alimentară, arhitectura, informatică, elec tronică, automotive, aeronautică, publicații, istorie, medicină, agricultură, textile, include KidsCorner și InnovativeART.
Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă, INCD INSEMEX Petroșani a participat la acest eveniment cu o serie de brevete de inventii în domeniul de activitate specific, toate acestea fiind recompensate de către juriu cu un numar impresionat de 17 medalii de aur, 3 premii speciale si un premiu de excelenta.
Tema principală a Expoziției Internaționale INVENTCOR: importanța dezvoltării spiritului creativ – inovativ prin puterea exemplului și a implicării tinerilor.