Insolventa CEH, între pierderea drepturilor si schimbarea planurilor

Judecarea dosarului în care se judecã insolventa Complexului Energetic Hunedoara a fost amânatã, din nou. Dupã ce, în primã fazã, Sindicatul Noroc bun condus de Adrian Jurca a fãcut cerere de interventie în acest dosar, acum a venit rândul Sindicatului Muntele.
Un an de zile a fost tãrãgãnatã insolventa societãtii energetice, timp în care s-au judecat cererile de interventie. Acum, dosarul este amânat  din nou.  Acordarea drepturilor  prevãzute de contractul  colectiv de muncã angajatilor Complexului Energetic Hunedoara s-ar fi aflat sub semnul întrebãrii dacã societatea ar fi intrat, din nou, în insolventã.
Cel putin asta declarã Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele, cel care a depus o cerere de interventie în dosarul insolventei societãtii energetice.
“Toate actiunile mele au fost pentru a prelungi productia de cãrbune. Noi vom face cereri de interventie de câte ori sunt lezate interesele membrilor nostri de sindicat. Exista un risc foarte mare sã revenim la o situatie de  insolventã. Noi am mai trecut prin lucruri de genul acesta si stim cã asta înseamnã o functionare cu probleme si drepturi din contractul  colectiv de muncã uneori neacordate. Vom interveni de câte ori considerãm cã existã un pericol în a fi lezate  interesele angajatilor pe care îi reprezentãm”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.  Conducerea Complexului Energetic Hunedoara  apreciazã cã este binevenitã aceastã cerere de interventie, iar în contextul în care societatea nu a intrat în insolventã lucrurile se pot desfãsura  conform graficului stabilit.
CCM denuntat
La prima intrare în insolventã a Complexului Energetic Hunedoara primul contract denuntat de cãtre administratorul judiciar a fost chiar contractul colectiv de muncã. Atunci, minerii si energeticienii au rãmas fãrã o serie de drepturi prevãzute de document.
„Mãsura denuntãrii Contractului Colectiv de Muncã se impune având  în vedere intentia de  reorganizare a societãtii  manifestatã de cãtre administratorul judiciar, Casa de Insolventã GMC, si din cauza faptului cã mãsurile aplicate pânã în prezent nu sunt  suficiente pentru realizarea unei economii la un nivel care sã permitã, în  continuare, sustinerea  activitãtii”, arãta în anul 2016 conducerea CEH, imediat dupã denuntarea contractului colectiv de muncã.
De altfel si documentele Ministerului Energiei aratã cã riscul de insolventã sau de  faliment cresc gradul de incertitudine la nivelul societãtii.  “Riscul de insolventã/ faliment – este cel mai mare risc cu care se confruntã  societatea. Orice mãsuri de restructurare/ reorganizare  s-ar implementa la nivelul societãtii, odatã cu o  eventualã intrare în insolventã, sã fie stopate”, aratã Ministerul Energiei într-un document recent. Curtea de Apel Alba Iulia a fixat un nou termen de jucatã dupã ce Sindicatul Muntele, de aceastã datã, a depus cerere de interventie în dosar.  29 noiembrie este noua datã pentru care instanta a fixat termen de judecatã, asta în timp ce cauzã a fost tergiversatã mai bine de un an de zile, tocmai din cauza unor astfel de cereri de interventie.  Complexul Energetic Hunedoara se situeazã pe pozitia a doua în topul  marilor datornici. Societatea hunedoreanã figureazã cu restante în valoare de 735 de milioane de lei. La asta se adaugã si datoriile comerciale ale societãtii.
Monika BACIU

Advertisements

6 comentarii la „Insolventa CEH, între pierderea drepturilor si schimbarea planurilor

 • 21 octombrie 2018 la 19:25
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 22 octombrie 2018 la 10:08
  Permalink

  Sa se acorde o ordonanta decenta ca suma de bani pentru toti angajatii C.E.H. – ului si sa se inchida odata aceasta gaura neagra pe care o suportam noi toti !!!

 • 22 octombrie 2018 la 13:57
  Permalink

  poate sa dea si cu bomba mineritul merge inainte la anul si la multi ani…..

 • 22 octombrie 2018 la 15:37
  Permalink

  Ai dreptate, din ’90 incoace mineritul merge tot inainte. Si isi va continua mersul inainte pe acelasi drum.

 • 22 octombrie 2018 la 16:10
  Permalink

  corect v-a continua sa mearga inainte 🙂 dar la capat e prapastia 😛 pe care unii nu vor sau nu o pot vedea,,,,asa sa dus Dalja, Valea de Brazi, Aninoasa, Petrila, Paroseniul, Uricaniul si lista nu e inca inchisa mai trebuiesc 4 mine,,,pentru a indeplinii destinul sau blestemul democratiei,,,

 • 23 octombrie 2018 la 08:45
  Permalink

  Asa e Ion…in democratie…e prosti, da multi ! Depinde cine, cum si in ce scop se foloseste de ei. Citesc si eu pe aici…

Comentariile sunt închise.