Echipa de Rangeri APNR a desfășurat săptămâna trecută ample lucrări de reabilitare a infrastructurii în cadrul Parc Național Retezat. Această misiune vitală este coordonată de Administrația Parcului Național Retezat, având ca obiectiv principal gestionarea și
conservarea acestui parc național.

Scopul final este să se creeze un mediu în care
natura să-și urmeze cursul firesc, iar valorile sale să fie recunoscute și apreciate atât de publicul larg, cât și de comunitatea locală și de oamenii de știință.
”Rangeri APNR au efectuat lucrări de refacere a infrastructurii din Parcul Național Retezat. Misiunea Administrației Parcului Naţional Retezat este de a
gestiona și conserva Parcul Naţional Retezat ca un loc unde natura să-şi urmeze cursul firesc, ale cărui valori să fie recunoscute de publicul larg, localnici şi oameni de ştiinţă, unde turiştii responsabili sunt bineveniţi, iar utilizarea durabilă a resurselor naturale este reglementată”, arată reprezentanții APNR.
Parcul Național Retezat este un sanctuar al biodiversității și un loc în care turiștii responsabili sunt întotdeauna bineveniți. Eforturile depuse de Rangeri au vizat nu doar refacerea infrastructurii, ci și promovarea unei utilizări durabile a resurselor naturale, în conformitate cu principiile ecologice și conservarea pe termen lung.
Cu aceste acțiuni, reprezentanții Parcului Național Retezat vor să se asigure că frumusețea și integritatea Parcului Național Retezat sunt păstrate pentru generațiile viitoare.
Monika BACIU