A început cercetarea eveimentului de la Crevedia. Procurorii au dus, săptămâna trecută, probele prelevate de specialiști de la fața locului, la Institutul Național de cercetare INSEMEX Petroșani.

Aici vor fi analizate. Cercetarea la fața locului s-a încheiat acum o săptămână.
„Echipa noastră, care a efectuat cecetarea la fața locului, în cazul Crevedia, a încheiat aceste operațiuni (n.r. luni 28 august 2023). Marți ne-am deplasat și noi spre Petroșani. Iar în această dimineață, procurorul de caz Marius Iacob a dispus transportul primelor probe materiale solicitate de noi, la sediul institututului. Acestea se află pe drum, urmând ca, în cursul zilei de azi, să fie recepționate de noi”, spune Artur George Găman, directorul general al INCD
INSEMEX Petroșani.
Potrivit specialiștilor de la acest institut, singurul specializat în verificări legate de astfel de evenimente, cercetarea în
laborator, la scară, nu va putea fi reprodusă în acest caz. „Nu avem cum. Raza de împrăștiere a fost
undeva la aproximativ
2 km. Și nu este un
eveniment ce poate fi reprodus la scară”, a mai spus directorul general Găman.
Specialiștii vor analiza probele prelevate de la fața locului, coroborat cu declarațiile de martor și eventualele înregistrări video, ori alte elemente care să susțină ipoteza deflagrațiilor.
La acest moment, cei de la INCD INSEMEX nu pot formula o cauză probabilă. „Nu. Este exclus, la acest moment să ne putem pronunța asupra vreunei cauze”, a conchis Artur Găman.
Trei oameni au murit și 58 au fost grav răniți, în urma mai multor explozii care au avut loc în luna august la Crevedia, la o stație GPL.
Diana Mitrache