De cel puțin 7 termene este amânată decizia instanței în dosarul în care un tânăr este acuzat de ucidere din culpă, la Petroșani. Vorbim despre accidentul rutier de la sensul giratoriu cu avion, accident în care un copil a murit și alți 5 au fost răniți, după ce au fost spulberați de un șofer. Și la termenul de marți, 13 februarie, judecătorii au mai amânat o dată decizia finală.

Claudiu Nițariu, tânărul de 21 de ani, așteaptă în arest sentința instanței în cazul lui. Înainte de Crăciunul din 2022, a intrat cu viteză pe DN 66, în zona sensului giratoriu de la avion, la Petroșani, a ucis un copil și a spulberat alți 5.
Dosarul a fost unul greu și instanța a cerut un nou termen și de această dată, până săptămâna viitoare.
„Având în vedere etapa procesuală în care se regăsește, la acest moment, dosarul, noi nu facem alte comentarii suplimentare. Înțeleg, categoric, atitudinea opiniei publice, dar, pe de altă parte, orice alt comentariu, raportat la acel dosar, dat fiind faptul că este pe rolul instanței, este doar atribuția instanței”, a precizat Sanda Ioanela Draia, purtător de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.
Polițiștii au stabilit că tânărul din Aninoasa, care s-a urcat la volan fără să dețină un permis de conducere și după ce a consumat băuturi alcoolice, este vinovat de uciderea din culpă a unui copil și de rănirea altor 5.
Imediat după accident, tânărul, Claudiu Nițariu, a fugit de la locul faptei, lăsându-i pe cei 6 copii să agonizeze. Din fericire, oamenii legii au reușit să-l prindă și să-l ia în arest.
Accidentul a provocat reacții dure în rândul locuitorilor din Valea Jiului, dar nu numai și oamenii au cerut siguranță pe șosele.
După ce a fost audiat de oamenii legii și arestat tânărul a primit și rezultatele analizelor, care au arătat că avea o alcoolemie de 1,57 la mie.
Părinții copilului care a murit au cerut urgentarea judecății, însă, cel mai repede, instanța va lua o decizie în 20 februarie, adică, peste o săptămână.

Diana Mitrache