Festivalul care a cunoscut o amploare uriașă în ultimii ani, în județul Hunedoara, sse va putea ține pe
platforma Exploatării culturale Petrila,
locul rămas în urma închiderii minei din localitate.

Este un proiect al Consiliului Județean Hunedoara, care vrea să aducă în Valea Jiului acest festival, la începutul verii.
„Șansele sunt de 100% ca, anul acesta, Opera Night, la începutul lunii iunie, să se țină la Exploatarea Culturală Petrila. Vom investi acum pentru a asfalta curtea, bani de la bugetul propriu. Se află în transparență un proiect al CJH, care să stabilească exact cum va funcționa într-un parteneriat cu Planeta Petrila”, a spus Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
De altfel, pe acea platformă din curtea minei vor mai avea loc și alte evenimente culturale și artistice pentru că, așa cum spun cei d ela Consiliul Județean, fiecare instituție de profil, subordonată CJH, trebuie și are în plan să organizeze astfel de manifestări la Petrila.
„Instituțiile subordonate trebuie, obligatoriu, ca în fiecare lună să aibă acțiuni acolo. Dar mă bucur și că a fost acolo o delegație de 40 de oameni din Sibiu. Aveau o anumită viziune despre mineri, Valea Jiului și, după ce au văzut ce e acolo, și-au schimbat radical părerea. Printre ei chiar directorul Filarmonicii din Sibiu”, a mai precizat Costel Avram.
Diana Mitrache