Era cãrbunelui ajunge la final

 

Termocentralele pe cãrbune vor fi trecute pe gaz. Este anuntul fãcut de ministrul Energiei, Anton Anton, care a anuntat cã energia produsã pe bazã de cãrbune va dispãrea.
Termocentralele care folosesc aceastã resursã vor fi trecute pe gaz. Reconversia termocentralelor de pe cãrbune pe gaz se va realiza în perspectiva anului 2040.
“Unul dintre elementele definitorii si noi în noua strategie este conversia tuturor centralele într-un interval de timp lung, de la cãrbune la gaz. Un alt element este biomasa. La noi în tarã,  biomasa este foarte lãsatã de-o parte (…). Nu avem niciun fel de strategie coerentã de introducere si dezvoltare a energiei termice produsã cu biomasã. Câte orase sunt încãlzite cu biomasã? Douã: Huedinul si Suceava. Poate cã mai existã în alte pãrti, bucãti, încercãri, dar nu-i suficient si nu e normal”, a spus în cadrul Energy Strategy Summit 2018, ministrul Energiei, Anton Anton.  În tot acest timp, Federatia Energetica a depus planurile  care vizeazã continuarea activitãtii termocentralelor Mintia si Paroseni. Documentul a ajuns la Secretariatul General al Guvernului. Este vorba de planurile care au fost solicitate de fostul vicepremier Viorel Stefan, la întâlnirea din primãvara acestui an, atunci când la Mintia au avut loc mai multe proteste.
Monika BACIU

7 comentarii la „Era cãrbunelui ajunge la final

 • 10 iunie 2018 la 19:45
  Permalink

  Declaratia ministrului Energiei Anton Anton poate fi o scuza de ce nu se face investitii in minerit . Valea jiului a votat tot timpul cu PSD de 28 ani si vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului .

 • 11 iunie 2018 la 08:13
  Permalink

  f tarziu se trec pe gaz bugetul statului este grav afectat astazi de asa numitele gauri negre ale economiei vezi CEH

 • 11 iunie 2018 la 10:24
  Permalink

  Care termocentrale ? ca cele din cadrul C.E.H. -ului oricum nu vor mai exista !!! sfarsitul este foarte aproape pentru C.E.H. !!!

 • 11 iunie 2018 la 12:24
  Permalink

  pentru acelas prost , tu vrei ca din bugetul statului (bani nostri publici) sa mearga in detergenti de la spitale (stim cazurile de frauda …) pentru ca lucreaza nevastata ca infirmiera in spital (spala WC-uri) .

 • 11 iunie 2018 la 18:31
  Permalink

  sfarsitul se apropie si la cele din gorj care polueaza f mult

 • 12 iunie 2018 la 00:37
  Permalink

  poate acum intelege si nebunu cu investitiile poate acum se hotarraste sa-si ia RUDOTELUL

 • 12 iunie 2018 la 09:42
  Permalink

  ajumgi tu pe mana asistentelor o sa-ti faca curu poligon de tragere

Comentariile sunt închise.