D rumurile Naționale au turnat asfalt pe o parte din drumul din estul Văii Jiului, spre Groapa Seacă. De curând, au ajuns și pe drumul spre Herculane, acestea fiind lucrări programate de întreținere a celor două artere importante.

Anunțul DRDP Timișoara arată că, pe DN 7A, în zona Petroșani – cabana Groapa Seacă (HD), PORR Construct face lucrări de reparații la carosabil. Mai mult, din 7 septembrie, echipele se vor muta pe DN 66A, la Câmpu lu Neag.
Drumurile sunt extrem de circulate, iar majoritatea turiștilor care aleg Transalpina, ori partea de vest a Văii Jiului, circulă pe aceste rute.
DN7A, ca și DN 66A, așteaptă de ani de zile să fie reparate, sau, în cazul celui de la Câmpu lui Neag,
continuat.
Ministrul Sorin Grindeanu a promis, încă de anul trecut, că începe lucrările pe partea ce aparține județului Hunedoara din DN 7A, artera ce pleacă din Valea Jiului, de pe Jieț, până spre Vâlcea. Drumul din Defileul Jiețului trebuie reparat. Lucrările ar trebui să se desfășoare în cel puțin 4 puncte, între km 86+601 și km 105+120 și, inițial, trebuiau să fie executate de Straco Grup.
Termenul de execuție, însă, este total depășit, mai ales că lucrările trebuiau să înceapă în 19 mai 2015 și să se finalizeze un an mai târziu.
Construcția drumului a stagnat că nu au fost bani, iar în septembrie 2019, nimeni nu a venit la licitație, lucrarea
primind finanțarea necesară, în baza unei Hotărâri de Guvern.
Amenajarea DN 66A a inceput și ea în anul 1999. Conform datelor oficiale, până acum au fost construiţi circa 20 kilometri din şosea, de la ieşirea din localitatea Uricani până în zona Câmpuşel, în Parcul Naţional Retezat.
Diana Mitrache