Pentru că am împrumutat sărbătoarea iubirii de la americani, din piață nu puteau să lipsească cei care vin cu diverse obiecte, numai bune de oferit, de Ziua Îndrăgostiților. Așa că, de la bijuterii, la trandafiri de săpun și ursuleți de pluș, plus inimioare de toate felurile, la piață găsești orice. Dar, tot acolo am aflat și că lumea nu prea mai cumpără și că iubirea trece prin stomac, sau e oprită de facturile lunare.

Vreo 4 standuri cu obiecte roșii, ori colorate așa încât să atragă atenția, sunt la intrarea în piața de la Petroșani. Acolo găsești trandafiri stilizați în toate formele, căni inscripționate, jucării de pluș, păpușele și chiar bijuterii. Așa că noi am vrut să aflăm de la cei care le vând, cum au interpretat ei iubirea, ambalând-o tentant
într-un cadou potrivit.
„Acum am dat două căni, cu inimioare, am mai dat o sticlă pentru gin. Cumpără și femeile și bărbații. Am dat cadouri la femei, mai mult ca la bărbați. Nu știu de ce. Am trandafiri de săpun și multe lucruri făcute manual, ca să fiu mai diferită ca restul lumii”, mi-a spus o vânzătoare.
„Am diverse aranjamente din trandafiri lucrate manual, cutiile sunt făcute de noi. Am modele de mai multe feluri. Vin oamenii și cumpără, chiar și cu alte ocazii, dar acum îi aștept pe îndrăgostiți. Pot să le dau un aranjament cu ciocolată, cu flori din săpun. Și pot să spun că, de la mine, cumpără mai mult domnii”, a completat-o o altă vânzătoare.
Și, tot de la piață poți lua o bijuterie.
„Eu am cadouri mai deosebite pentru cei îndrăgotiți. Fiecare poate primi de Valentine’s Day, o brățară, o pereche de cercei, un inel deosebit, iar prin asta își exprimă iubirea. Bijuteriile sunt din inox, placat cu aur, care își menține calitatea 2, sau 3 ani de zile, fără să fie afectat de săpun, gel de duș și chiar de băile
termale. Este un produs turcesc, pe care îl ofer oamenilor”,
a precizat un alt vânzător.
Dar printre vânzători am auzit și voci supărate, pentru că oamenii lasă deoparte iubirea, uită să ofere cadouri și se
gândesc doar la facturi.
Așa că, de Valentine’s Day, cei care vor să ofere un cadou, pot trece și pe la piață. Pentru că, dacă nu aleg un trandafir de săpun, atunci pot alege unul natural, dacă nu un buchet întreg.
Diana Mitrache