Până la startul mult așteptatei competiții care va avea loc în masivul Parâng mai sunt doar câteva zile. În acest moment se fac ultimele pregătiri pentru ca totul să fie pus la punct. Având în vedere faptul că în acest an se împlinesc 10 ani de la prima ediție a Parângul Night Challenge, organizatorii spun că au pregătit medialii speciale tuturor participanților.

”La această ediție aniversară vom acorda medalii tuturor participanților, cum n-am mai avut niciodată: speciale. Doar câteva zile mai sunt până închiderea înscrierilor. Valoarea totală a premiilor este de 12.000 lei. Bonus pentru doborârea recordului de cursă, ce datează din 2016, cu timpul de 40:57, este de 4000 de lei. Mulțumim tuturor partenerilor și
colaboratorilor. Mulțumiri speciale Primăriei și Consiliului Local Petroșani,
primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, fără de care n-am fi putut organiza concursul din acest an, în contextul auster impus de lipsa zăpezii din Parâng. Mulțumim și Medals Alex Sztankovits pentru realizarea cu
profesionalism al acestor medalii unice, aniversare. Înscrierile se mai pot face în următoarele 5 zile, aici: https://parangulnight.bike-run-petrosani.ro/inscriere/”, arată cei de la Parângul Night Challenge.
Parângul Night Challenge este o cursă nocturnă, de tip “vertical race” desfășurată, de regulă, în a doua parte a lunii februarie, în masivul Parâng. Deviza întrecerii este: iarna, noaptea, spre piscuri! Competiția constă în parcurgerea unui traseu de 4,5 km, cu o diferență de nivel de 1000 de metri, la lumina lanternelor frontale, în alergare sau împingând în bețele schiurilor de tură ( alegi una din cele două secțiuni). Vârful Parângul Mic, aflat la peste 2000 de metri altitudine îşi lansează din nou provocarea atât alergătorilor cât şi schiorilor.
Monika BACIU