Investitia ce se deruleaza in masivul Parang prin care se dezvolta domeniul schiabil din zona va dura cel putin trei ani pana la finalizare.

Potrivit primarului Tiberiu Iacob Ridzi termenul se intinde pe o perioada asa indelungata deoarece aici nu se poate lucra mai mult de sase luni pe an.

„In 2012 nu putem finaliza. Proiectul va mai dura cel putin trei ani de acum incolo. Fizic nu putem face mai mult pentru ca la domeniul schiabil nu putem lucra mai mult de sase luni pe an. Dar asta e mai putin important. Important este ca proiectul a pornit, ca merge inainte, ca e finatat. Si cred ca in cativa ani de zile isi va atinge scopul, si anume de a fi un motor de dezvoltare socio-economica in orasul nostru”, declara Tiberiu Iacob Ridzi.

Odata finalizata investitia de aici, Parangul va avea  cel mai mare domeniu schiabil din Europa de Sud-Est. Mai exact, peste 30 de kilometri de partii legate intre ele, 7 telescaune, doua telegondole, toate intr-un peisaj salbatic ce iti taie respiratia. „Aici prinde viata un proiect frumos care, cu siguranta, va fi luat in seama inclusiv de cei din afara tarii. In Parang, iubitorii sporturilor de iarna vor gasi partii amenajate la standarde cel putin de nivelul celor din Austria, dar peisajele, de o alta diversitate, sunt inca salbatice. Anul acesta vom inaugura prima partie, de 3,5 kilometri, care corespunde celor mai inalte standarde”, declara omul de afaceri Adrian Gardean, cel care s-a zbatut pentru ca acest proiect sa devina realitate.

Proiectul are o valoare de 68 de milioane de euro si este sprijinit de Ministerul Dezvoltari Regionale si Turismului.

Marius MITRACHE