În urma publicării articolului cu titlul “Prorector universitar, dator după ce a fost demis de rector” în ediția de joi, 1 octombrie, în cotidianul Cronica Văii Jiului, prof.univ.dr.habil.ing.dr.ec. Eduard V. Edelhauser a remis pe adresa redacției următoarea dezmințire pe care o prezentăm în continuare:

În urma publicării articolului cu titlul “Prorector universitar, dator după ce a fost demis de rector” în publicația dumneavoastră în baza informațiilor transmise de rectorul Universității din Petroșani și fără a îmi cere un punct de vedere, imaginea mea a fost prejudiciată, având în vedere informațiile false și defăimătoare publicate.

Sentința Curții de Apel Alba Iulia dată în data de 21.09.2020, a fost luată în urma transmiterii de către subsemnatul și a apărătorului meu a unei adrese către Curte prin care am susținut „excepția lipsei de interes în susținerea recursului” având în vedere că mandatul meu de prorector s-a încheiat în data de 12.03.2020.

Prin sentința Curții, la care încă nu avem motivația, a fost casată sentința prin care am fost repus în funcție în data de 12.09.2019, dar această hotărâre luată de Curte își produce efecte din 21.09.2020 și nu retroactiv, iar în data de 21.09.2020 eu nu mai eram prorector.

În consecință, la acest moment nu am datorii financiare, așa cum dumneavoastră ați afirmat!

Întregul articol este presărat cu informații incorecte pe care vă rog să le remediați
1. Tribunalul Hunedoara a decis că Edelhauser nu a avut dreptate și contestația nu a fost justificată. Fals. Tribunalul Hunedoara mi-a dat câștig de cauză, iar ca dovadă am fost repus în funcție
2. Radu Sorin susține că a făcut asta din cauză că ar fi distribuit pe rețelele de socializare mai multe documente care nu erau publice. Fals. Este vorba de lista funcțiilor și a drepturilor salariale – document public
https://www.upet.ro/documente/2020/Functii.UPET.30.09.2020.art.33.L.153.pdf
3. prof univ dr habil Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani . Fals. Profesorul universitar doctor inginer Radu Sorin nu are titlul de habil!
4. Profesorul Edelhauser l-a dat în judecată pe rectorul Universității din Petroșani, dar și Senatul școlii superioare, pentru că l-au demis. Fals. Procesul meu este îndreptat împotriva domnului Rector și evident al instituției al cărui reprezentat legal este dar nu al Senatului.
5. Asta, deși a fost demis cu 28 de voturi de către membrii Senatului. Fals Am fost demis cu 23 de voturi.
Eduard V. Edelhauser
prof.univ.dr.habil.ing.dr.ec.