E vremea Crăciunului și toată lumea va căuta să împodobească un brad. Să fie mic, mare, natural sau de plastic, este opțiunea fiecăruia, însă vânzătorii aflăm că ajung în piață la sfârșitul acestei săptămâni.

Ca în fiecare an, în piața de la Petroșani vor veni cei care vând brazi. Sunt oameni cu pepiniere vechi, din care brazii sunt aduși special la noi și ei vor sosi în câteva zile la noi. „Sâmbătă, după-amiază, pot veni și oamenii. Avem și cereri de la mai mulți vânzători, iar de sâmbătă se vor vinde. Vin cei care, de ani de zile, aduc la noi, brazi cu răîdăcină, dar mai avem cereri de la Alba și din zona noastră”, a precizat Adrian Viorel Bărăscu, adjunct al șefului Piețelor din Petroșani.
Specialiștii spun că, în condițiile în care și așa pădurile noastre sunt tăiate necontrolat, să ținem cont de acest aspect atunci când ne alegem bradul. Așa că, ne recomandă să folosim arbori de Crăciun cu rădăcină protejată sau la ghiveci, care pot fi replantați foarte ușor la începutul anului viitor. Pentru a fi apți pentru replantare, pomii de Crăciun trebuie ținuți în casă, pe perioada sărbătorilor, departe de sursele de căldură. În plus, ei trebuie să fie udați zilnic și să fie pulverizată apă peste ace.
Diana
Mitrache