Este nevoie de oameni la două dintre minele din Valea Jiului. Conducerea demarează procedura de luni. Este vorba despre oameni care au plecat în pensie și a căror posturi trebuie ocupate acum.
Deocamdată, doar la mina Lonea și la mina Lupeni.
”Ne confruntăm cu o problemă și a trebuit, în regim, de urgență, cumva să luăm măsuri. La solicitarea celor de la Mina Lupeni, în urma ieșirii la pensie a unor angajați, pe legea 197, iar aici mă refer la mecanicii de extracție, este nevoie de noi angajați. Ei sunt cei care vor face transportul în subteran al angajaților. Am delegat de la mina Livezeni 3 persoane, ca să funcționăm și la Lupeni. Am luat legătura cu domnul Andrei Popa, președintele CA și, în urma unui referat întocmit de mina Lupeni, am decis angajări pe posturile deja bugetate. E vorba despre 15 posturi la mina Lupeni și restul, până la 28 sunt la Lonea”, declară Eusebiu Durbacă, director general al CEVJ
Restul angajărilor promise la CEVJ vor fi făcute în perioada următoare. Vorbim de aproximativ 325 de posturi, oameni care vor lucra la toate unitățile miniere.
`Pentru cele 325 de angajări, care au fost aprobate prin Memorandum şi în Consiliul de Administraţie va trebui să aşteptăm aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli, care, din informaţiile pe care le deţin, va fi aprobat în săptămânile următoare, posibil chiar mai repede`, mai spune Eusebiu Durbacă, director general al CEVJ
Procedura prevede ca, după aprobarea bugetului, peste 325 de oameni vor ajunge să lucreze la Complexului Energetic Valea Jiului. Este nevoie de oameni la producţie şi asta, pentru că mulţi au plecat în pensie, iar posturile direct productive au nevoie să fie ocupate.
Diana Mitrache