Corpul de control al ministrului Energiei, la CEH

Grevele din primele zile ale lui 2017 trimit la CEH Corpul de Control al ministrului Energiei. Sindicalistii de la Muntele au fost, la finele sãptãmânii trecute, la Ministerul Energiei, iar în perioada urmãtoare controlul va ajunge la administratia din Petrosani.

Ministrul Toma Petcu a luat decizia, dupã ce a discutat problemele minerilor, cu sindicatele.

„Dânsul, dupã toate problemele ce i-au fost aduse în atentie, datoritã doleantelor oamenilor care au protestat la Lupeni, în 4,5 si 6 ianuarie, a luat act de toate, a mai pus întrebãri suplimentare, noi i-am dat datele si a precizat cã, în cel mai scurt timp, Corpul de control va fi prezent la Societatea CEH”, a precizat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele din Complexul Energetic Hunedoara.

Nu este exclus ca, odatã cu finalizarea acestui control, actuala echipã managerialã sã fie schimbatã. Asta, pentru cã minerii de la Lupeni, ca si cei care au stat în greva foamei, au cerut, în mod expres, ca managerii sã plece.  „În urma controlului, pe care îl va efectua echipa ministrului în Valea Jiului, va lua o decizie în ceea ce priveste managementul companiei”, a mai precizat sindicalistul Câmpean. Reamintim cã, la începutul acestui an, minerii de la mina Lupeni au refuzat zile în sir sã intre sub pãmânt, motivând cã nu agreazã deciziile luate de echipa managerialã si pentru cã nu mai avea materiale cu care sã lucreze sub pãmânt. Trei sindicalisti au stat 6 zile în greva foamei, tot pentru aceste probleme, iar acestia au discutat personal cu ministrul Toma Petcu, la Bucuresti, problemele ce i-au determinat sã protesteze.

Diana Mitrache

7 comentarii la „Corpul de control al ministrului Energiei, la CEH

 • 17 ianuarie 2017 la 07:45
  Permalink

  Chestia asta demonstreaza ce fraieri au fost minerii atatia ani lasandu-l pe Nica sa-si faca de cap cu sindicatele… Tot chestia asta demonstreaza ceea ce am tot spus eu despre el timp de multi ani. I-a prostit pe mineri cum a vrut el. A fost platit de mina ani de zile pe baza de pontaje fictive si acum isi bate joc si de mineri si de sindicate. Asa le trebuie.
  Ar trebui sa ma bucur ca am avut din nou dreptate. Insa nu o fac…

 • 17 ianuarie 2017 la 08:33
  Permalink

  Ion dementul !

 • 17 ianuarie 2017 la 12:22
  Permalink

  si daca schimba conducerea ce rezolva ? sa raspunda pentru ce fac sa raspunda cu buzunarele proprii dar cine sa i traga la raspundere asa poti pune director si portarul de la ceh

 • 17 ianuarie 2017 la 14:08
  Permalink

  Daca se vor a face cu adevarat verificari sunt multe de verificat.
  Se tot plang, cei din conducere ca nu sunt bani, ca-i deranjant ca nu se intra in insolventa.
  Pai la mina Livezeni la final de anul trecut si inceput de an 2017 s-au dat incadrari cu duiumul, incepand de la conducere pana la muncitori. De cand a venit noul ing. sef de la Lonea , toti momarlani din anturajul sau au fost promovati..si nu oricum…cat mai mult.
  Deci mare minciuna, sunt bani, dar se doreste sa se vada contrariul, pentru a nu se observa lipsa de profesionalism a celor care conduc azi mineritul.

 • 17 ianuarie 2017 la 14:29
  Permalink

  Ion e de fapt un domn de la Ziarul Vaii Jiului.

 • 17 ianuarie 2017 la 16:15
  Permalink

  petrof , la prima vedere credeam ca-i un simplu prost dar citindui comentarile (nare ce face) scrise sub mai multe nume miam dat seama ca nu-i doar un simplu PROST , este un DEMENT . Am auzit ca nare nevasta si se masturbeaza . Tot din zvonuri se spune ca fost electrician la EM Lupeni si se credea in mintea lui bolnava lider de sindicat desi el nu stie sa lege verbal doua cuvinte (cica are probleme cu placa dentara dar el ii prost din nastere) .

 • 17 ianuarie 2017 la 21:58
  Permalink

  Sa se verifice cum s.au marit salariile imediat dupa concedieri la toti sugacii si sugacioasele din ceh !

Comentariile sunt închise.