Actualitate

Copilaș mușcat de un câine periculos, la Lupeni

U n copil de 3 ani a ajuns la spital cu răni la mâini, după ce a fost atacat de un câine periculos. Cei care aveau animalul în grijă l-au scăpat, iar poliția investigehază acum evenimentul, unul extrem de periculos.

Miercuri seara, în jurul orei 21.00, un apel la 112 anunța că un copil în vârstă de 3 ani, din Lupeni, ar fi fost atacat de un câine cu caracteristici morfologice ce pot fi asimilate unei rase periculoase. Copilul se afla, alături de unul dintre părinți, în zona blocului în care locuiește la Lupeni.
Micuțul a fost transportat în stare stabilă la o unitate medicală, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate. Copilul prezenta multiple mușcături superficiale pe o mânuță.
Polițiștii spun că au demarat o anchetă și, din primele cercetări, se pare că animalul, care a fost recuperat de proprietarul lui, ar fi fost scăpat accidental din apartament de către un bărbat care îl avem grijă.
Câinele aparține unei tinere, care l-a lăsat în casa tatălui ei, iar omul l-ar fi scăpat din locuință, în mod accidental.
Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, iar cei care au animalul în grijă sunt cercetați pentru că nu au luat măsuri de prevenire a atacului canin și continuă cercetările în vederea stabilirii circumstanțelor comiterii faptei și luării măsurilor legale.
Diana Mitrache