De la 8,00 dimineața, până la ora 20,00, oamenii din Colonia municipiului Petroșani rămân miercuri fără apă. Sunt lucrări ce vor lega branșamentele de aici la rețelele noi și care, așa cum spun cei de la Apa Serv, nu vor mai lăsa zona fără apă, indiferent de problemele ce vor apărea pe rețelele mari. Asta, pentru că toate casele vor fi alimentate din două surse, alternative.
„În data de 10 aprilie, avem o restricție programată în Cartierul Colonie. E necesară pentru că avem lucrări programate de mai mult timp, având în vedere că s-a pus în funcțiune aducțiunea de la Valea de Pești. Avem astfel posibilitatea ca să punem în siguranță cartierul. Acesta va fi alimentat atât din partea de Vest, de la Valea de Pești, cât și din partea de Est, de la stațiile Taia sau Jieț”, spune Cristian Ionică, managerul SC Apa Serv.
Cei de la societatea de apă spun că este nevoie de o serie de lucrări, care vor sectoriza casele. Va fi montată o vană nouă și în zona stadionului, sunt necesare câteva ajustări. Asta, după deschiderea magazinului Dedeman, care a schimbat schema de alimentare cu apă în această zonă.
Școala, sau punctele vitale din Colonie, vor fi alimentate, dacă va fi nevoie, cu o instalație mobilă, pe care Apa Serv o pune la dispoziție.

Diana Mitrache