Complexul Energetic Valea Jiului are constituit un stoc de huilă și va produce energie, atunci când piața va da cel mai bun preț. Luni dimineață, cărbunii erau pe locul 3 în Sistemul Energetic Național, în topul celor care produc energie electrică. Și, tot la Complexul Energetic de la noi se va forma și o nouă conducere.

Eusebiu Durbacă a rămas, pentru următoarele două luni, director general. Dar va avea loc un nou concurs pe post. În plus, se caută și un membru în Consiliul de Administrație al societății.
„Se va face un anunț public, postat pe site-ul Ministerului și al companiei și va fi publicat și în Monitorul Oficial. Se poate înscrie absolut oricine, dar, desigur, nu oricine va îndeplini și condițiile de eligibilitate”, declară Andrei Popa, președintele CA al CEVJ
Complexul Energetic Valea Jiului are stocuri de cărbune și ar putea să funcționeze timp de două săptămâni. Dar se așteaptă ok-ul de expert.
„Noi pornim când expertul nostru pe OPCOM ne spune că sunt cele mai bune prețuri de vânzare. Dar eu sper ca, până la sfârșitul anului, să funcționăm 30 de zile pe lună”, mai spune Andrei Popa, președintele CA al CEVJ.
Potrivit celor de la Complexul Energetic Valea Jiului stocurile de la unitățile miniere ajung la aproximativ 13.000 de tone.

Diana Mitrache