Complexul Energetic Valea Jiului a demarat o licitație crucială pentru achiziționarea de echipamente vitale destinate salvării în mediul minier. Scopul acestor achiziții este de a furniza mijloacele necesare pentru intervenții rapide și eficiente în cazul unor incidente majore în subteran, în medii cu potențial exploziv și acumulări de gaze.
Valoarea contractului se ridică la suma impresionantă de 3.612.930 lei, reflectând importanța atribuită securității și protecției vieților lucrătorilor minieri. Echipamentele solicitate includ 60 de aparate de protecție a respirației cu circuit închis cu oxigen comprimat, împreună cu accesorii esențiale pentru funcționarea lor optimă. De asemenea, sunt incluse în licitație 6 echipamente de testare și verificare a circuitului închis pentru aparatele de protecție a respirației.
Această inițiativă demonstrează angajamentul Complexului Energetic Valea Jiului față de siguranța lucrătorilor săi și preocuparea constantă pentru prevenirea și gestionarea riscurilor în mediul minier. Prin dotarea echipelor de salvatori cu echipamente de ultimă generație, se urmărește asigurarea unei reacții prompte și eficiente în fața oricăror situații de urgență care ar putea apărea în subteran.
Monika BACIU