Minerit

CEH, douã sâmbete lucrate: una plãtitã dublu, una liberã

Minerii de la Complexul Energetic Hunedoara lucreazã si în weekend pentru a asigura necesarul de huilã în vederea functionãrii celor douã termocentrale.  Conform protocolului încheiat cu sindicatele, la douã sâmbete lucrate, una se plãteste dublu si pentru una sã dã liber.
”La CEO se lucreazã turã continuã. CEO lucreazã pe 3 schimburi, de câte 8 ore, iar acum au fãcut câte 4 schimburi. În ceea ce ne priveste, la schimbul I de regulã se face revizia si pregãtirea locurilor de muncã si abia dupã ora 9 – 10 se lucreazã efectiv”, a declarat Viorel Stancu, directorul general al CEH.
Minerii de la CEH lucreazã douã sâmbete din care una li se plãteste, iar alta e liberã, în timp ce minerii de la Complexul Energetic Oltenia primesc bani pentru orele suplimentare lucrate.
“Am reusit sã acordãm angajatilor CE Oltenia sumele pe care le-am promis pentru plata orelor suplimentare pe care le-au depus în acest an. A fost o mobilizare a întregului Guvern, care a înteles pe deplin cã energia produsã din cãrbune este vitalã pentru economia nationalã. Angajatii CEO au fost în aceastã perioadã pe deplin dedicati, stând peste program, pentru a putea constitui stocurile de cãrbune pentru iarnã. Suma totalã care va ajunge la salariatii CE Oltenia este de aproximativ 25 de milioane de lei, asiguratã din veniturile companiei”, a spus Toma Petcu, ministrul Energiei.
Mai mult, CEH nu are pe stoc decât 80.000 de tone de cãrbune, asta în conditiile în care necesarul este de peste 160.000 de tone.
Monika BACIU

4 comentarii la „CEH, douã sâmbete lucrate: una plãtitã dublu, una liberã

  • domnule ministru legea nu e negociabila si spune ca daca oamenii nu revendica si primesc in termen de 60 zile ore libere platite atunci trebuie platiti cu un spor de 100% nu mai sprijiniti hotii care conduc ceh si snim vj si care pacalesc oamenii de multi ani

  • Desi lignitul este un carbune inferior slab calitativ pentru ei ( CEO ) sa mobilizat tot guvernul ca de sunt pline ministerele de olteni

  • Lignitul e inferior dar grupurile CEO sunt proiectate pentru asa ceva. In toata lumea unde exista rezerve de lignit se exploateaza si se utilizeaza in industria energetica. Iar ca pret (per Gcal)….lignitul e cam de 4 ori mai ieftin ca huila de VJ (poate chiar mai mult).

  • exploatarile de lignit ( carbune slab ) din Gorj distrung mediul inconjurator cu defrisarile din cariere iar impaduririle se fac putine si costa mult

Comentariile sunt închise.