Ce sa le spunem oamenilor?

Intrebarea din titlu mi-a fost adresata de un coleg de partid la o intrunire PRM, dupa chemarea mea la reorganizarea filialelor si la actiune in vederea pregatirii alegerilor locale . Cum sa-i mai convingem pe oameni sa mearga la vot? Cum sa-i convingem sa se implice atunci cand exista atata dezamagire, chiar disperare, printre semenii nostri?

Romania trece prin momente si situatii de neimaginat in urma cu 20 de ani. Cand a fost impuscat Ceausescu, Romania nu avea nici un leu datorie externa si avea o multime de fabrici si uzine care exportau in toata lumea. Orice roman avea unde sa lucreze. Acum, tara noastra are cca.90 miliarde de euro datorie externa, industria romaneasca a disparut, iar in agricultura s-a reusit „performanta” de a se importa 70 % din necesarul de alimente.

Cel mai grav este ca a disparut si speranta de mai bine. S-a creat impresia ca, dupa fiecare scrutin electoral, starea de lucruri din Romania devine tot mai proasta. O sa ajungem, nu doar sa ignoram alegerile ci chiar sa ne temem de ele!

Si atunci, ce mai poate face un partid in apropierea alegerilor, pentru ca are nevoie de voturi daca vrea sa ajunga la guvernarea locala sau centrala?

Dar daca noi, cei de la PRM, nu putem vorbi, atunci cine are dreptul sa o faca? Cu ce „obraz” se vor duce cei de la PDL in campanie electorala sa explice rezultatele celei mai jalnice guvernari de dupa decembrie 1989?  Ce poate spune PSD-ul, de raul caruia romanii au ajuns sa voteze atat de aberant? Sau, poate PNL-ul sa „ascunda” participarea la guvernarile care au dus la somaj, la desfiintari de intreprinderi, la privatizari atat de dubioase, la imbogatirea celor putini pe spatele celor multi?

Acesta este adevarul! La ora aceasta, doar PRM are dreptul moral sa vorbeasca romanilor. Pentru ca este singurul care nu a fost partas la devalizarea tarii in ultimii 20 de ani.

Totusi, ce sa le spunem romanilor? Sa le transmitem ca tara noastra mai are resurse si oameni adevarati. Ca trebuie sa aiba curaj si ca trebuie sa ia atitudine atunci cand vad atata nedreptate. Sa le spunem ca tot ce a zis Vadim si PRM-ul s-a adeverit. Daca le este frica sa

vorbeasca pentru ca se tem pentru locul lor de munca, atunci, macar la vot sa-i taxeze pe cei vinovati de frica lui. Pentru ca, nimic nu-si doresc mai mult guvernantii de azi decat lipsa de la vot a celor nemultumiti.

Costel Avram

Presedinte PRM Hunedoara

Advertisements

12 comentarii la „Ce sa le spunem oamenilor?

 • 3 aprilie 2012 la 19:41
  Permalink

  Costel Avram moldoveanul ce se invarte de 10 ani in jurul apei din Valea Jiului scumpindo sub diferite motive (cea mai scumpa apa din tara iar pentru la anul Molot si Avram au programat inco scumpire a apei in valea jiului)sa imbogatit si ingrasat pe timp de criza mondiala din bani nostri ai cetatenilor.

 • 3 aprilie 2012 la 21:07
  Permalink

  O SA LE SPUNEM SA VOTEZE CU VADIM SI PRM COSTELE

 • 4 aprilie 2012 la 04:33
  Permalink

  Este un profitor acest Avram.

 • 4 aprilie 2012 la 05:28
  Permalink

  Sa le spuneti… ADEVARUL ! e cel mai bun lucru pe care il puteti face. Am fost mintiti sistematic dar… ulciorul nu merge de multe ori la apa… Sper si vreau sa cred ca oamenii s-au trezit la realitate si vor vota adevarata schimbare ! Ne acordam o sansa votand P.R.M. !

 • 4 aprilie 2012 la 05:57
  Permalink

  tu vorbesti de moralitate avram ? tu care nu ai cele mai elementare notiuni de etica,la tine minciuna a ajuns la rang de virtute…taciiiiiiiiiii, nici macar bun simt nu ai , altfel ai sta dracului in banca ta si nu ai mai latra….da , dar pentru asta iti trebuie caracter….iar tie iti lipseste cu desavarsire

 • 4 aprilie 2012 la 06:56
  Permalink

  Sa nu mai spuna nimic… de vorbe ne-am cam saturat… toti s-au intrecut in vorbe pana si-au atins scopul… iar dupa, am simtit pe pielea noastra… nu mai stiu ce sa faca (ex. ILE si STOICA) sa nu piarda CIOLANUL… dle Costel Avram, oamenii sunt dezamagiti si scarbiti…

 • 4 aprilie 2012 la 10:22
  Permalink

  Spune Avrame adevarul daca ai curaj, incepand de la cum ai trecut prin facultate chit ca nu esti singurul, cu o sticla, cu una mica, apoi ati avut noroc cu redistribuirea pana ajunsesi consilier judetean. Spune ce ai facut pentru Vale, o initiativa , ceva concret. Pacat de Schiopu de la Vulcan care ca un naiv a crezut ca daca nu au fost la guvernare cei din Romania Mare sunt corecti. Ai un merit, ai deschis partia traseismului politic in Valea Jiului cel putin. Daca mai vrei adevaruri mai avem. Cu regret ….

 • 4 aprilie 2012 la 10:35
  Permalink

  Spune adevarul ca tu si Mircea Molot ati scumpit apa.

 • 4 aprilie 2012 la 11:21
  Permalink

  Romania de azi ,este rezultatul „trocului” vot contra galeti ,care a aruncat tara in mana unora pentru care buzunarul lor e mai important ca viata noastra incepand cu iLIESCU si „terminandu-ne” cu bASESCU.Tara asta are nevoie de un partid nationalist altfel interesele lor (USL,pdl,pnl,UDMR si care mai sunt) ne vor extermina rapid in 20 de ani au facut sa dispara un sfert din pupulatia tarii.Eu vreau sa pot imbatrani in tara mea si pentu asta aveti votul meu.Avram felicitari pentru tot ce ai reusit sa faci pentru Vale si mult noroc.Ce vad in comentarii ma face sa si rad ;profitor?? cu ce? spuneti concret! ;a scumpit apa…Dumnezeule mai documentati-va! NOROC BUN TUTUROR!

 • 4 aprilie 2012 la 15:29
  Permalink

  Sirma tata
  Votati PP-DD sa fie si altii la laturi sa se mai ingrase si alti porci.
  Macar strada pe care stai pana in Parc sa o fi asfaltat la functia avuta …..

 • 4 aprilie 2012 la 18:33
  Permalink

  VAD CA AI UNU SAU DOI DUSMANI CARE CARE SCRIU CU PSEUDONIME DIVERSE IMPOTRIVA TA.EU TE VOTEZ SI VOTEZ TOT CU PRM.

 • 7 aprilie 2012 la 05:19
  Permalink

  Spunele cum ai propus tu scumpirea apei!Poti sa le zici ca ai pupacit 4 ani fundul lui Molot!Ce sa le spuneti oamenilor?MINCIUNI .Acum vor da cu voi de pamint la vot .

Comentariile sunt închise.