CCM expirat, altul negociat

Angajatii de la Complexul Energetic Hunedoara sunt în asteptarea unui nou contract colectiv de muncã. Cel vechi a expirat, la sfârsitul lunii trecute, iar astãzi, încã nu existã un astfel de document. Sindicalistii încã poartã negocieri cu administratorii CEH pentru noul contract colectiv de muncã de la nivelul societãtii.

“Suntem la Bucuresti unde ne întâlnim cu administratorul special pentru a discuta despre latura financiarã a noului contract colectiv de muncã. Am parcurs pasii contractului colectiv de muncã, iar pe partea financiarã asa a fost stabilit, ca aceasta sã o parcurgem cu administratorul special. Cerem plata unor salarii compensatorii pentru angajatii care vor pleca prin disponibilizãri si prime de pensionare pentru cei care vor pleca prin pensionare. Cerem si pãstrarea din CCM a unor aspecte care sunt importante pentru latura protectiei sociale si nu numai”, a declarat Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele.

Resurse financiare pentru plata unor salarii compensatorii nu existã, iar sindicalistii spun cã nu renuntã la ideea de a declansa greva generalã.

“Resurse nu existã. Dacã nu vor fi de acord cu plata unor salarii compensatorii vom opri negocierile contractului colectiv de muncã si vom continua sã parcurgem pasii cãtre forma de protest”, a mai spus sursa citatã.

Angajatii Complexului Energetic Hunedoara au avut un contract colectiv de muncã, însã acesta a fost denuntat unilateral de cãtre administratorul judiciar.

“Punctul nostru de vedere e cã CCM-ul trebuia mentinut, acesta nu trebuia denuntat unilateral de cãtre administratorul judiciar.  În data de 17 august se judecã denuntarea contractului colectiv de muncã”, a mai subliniat Nica.

Monika BACIU

9 comentarii la „CCM expirat, altul negociat

 • 1 august 2016 la 20:06
  Permalink

  milogiii vor numai bani,de parca numai mineri sunt in tara asta,de parca bugetul statului este numai ptr mineri.

 • 1 august 2016 la 21:05
  Permalink

  abureli la maxim ,vor sa pastreze posturile de delegat sidicali ,inspectori sociali ,in ce tara traim ? sa nu faci nimic si sa incasezi bani pe spatele bietiilor mineri, uuuuu . sa plece toti pensionabilii ca au distrus valea .

 • 1 august 2016 la 22:58
  Permalink

  Ar trebui sa il trimita acasa in primul rand pe nica deoarece a facut 4 ani peste limita bunului simt cand putea sa- si vada de pensioara lui , numai in Romania se poate asa ceva.Rusine si lui grigorescu care este cel mai slab ministru de dupa lovitura de stat din1989

 • 2 august 2016 la 07:08
  Permalink

  pe cine mai intereseaza de minerit in vale ? ,conducatorii pensionabili cu saci in caruta ,iar politicenii din vale ,au ajuns unde voiau !,acum hai pa ,ca tot pensionabilii ,sindicatele si poliicieni fac restructurarea\. .. cum sa plece la pensie unu care indeplineste conditiile si ar avea pensie de 3000lunar cand acum incaseaza 10000, sa plece cine mai are 5 sau pana la pensie

 • 2 august 2016 la 18:05
  Permalink

  ba fraierilor ce tot va luati de pensionari ? care este problema voastra ? nu este nimeni obligat sa plece la varsta de 45 de ani in pensie ,clar ? amintiti-va fiecare ca v-am invatat meserie si a-ti iesit intregi sanatosi din mina . eu cu drepturi depline de pensionare inca de acum 3 ani nu plec pana nu pun eu lacatul pe mina , nu voi , asa ca ciocu mic , lasati iarasi capetele aplecate precum struti in nisip si da-ti la lopata ca mai am rate la banca .MUCLES

 • 3 august 2016 la 08:47
  Permalink

  o sa incheiem ccm si sefii pensionabili si sindicalistii,o sa fie multumti,pot ramane in sistem cat vor muschi lor ,si o sa le dublam si salariile , ca munca la stat trebuie platita ,oamenii au cheltuieli mari ,,,,amante ,femei la birouri ,cabane de finalizat ,case etc , mai se poate lua una alta de la mina ,oameni pontati ,care lucreaza la canbane si in gospodarii

 • 4 august 2016 la 13:58
  Permalink

  f bine Dinule,le-ai spuso tata asa merita ca sunt fraieri au stiut numai cu plasa si cu ciocu sa mearga pe la sefi acum sa traga

 • 6 august 2016 la 09:33
  Permalink

  Dinule respect alegerea ta ,dar o sa fi un sclav care face,, munca patriotica” fiindca pensia va fi mai mare ca salarul.

 • 6 august 2016 la 09:33
  Permalink

  Dinule respect alegerea ta ,dar o sa fi un sclav care face,, munca patriotica” fiindca pensia va fi mai mare ca salarul.

Comentariile sunt închise.