B azinul didactic din Lupeni este în plin proces de construcție. Investiția de circa 12 milioane de lei se află într-un stadiu avansat al construcției. Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni a explicat cât de avansate sunt lucrările și dacă, la finalizarea acestora, edificiul va aduce profit în bugetul municipalității.

”Scopul nostru este să finalizăm bazinul de înot. Nu știm dacă va fi pe plus, dar noi nu suntem SRL! Noi trebuie să aducem condiții cât mai bune cetățenilor. La bazin se lucrează la gresia și faianța vestiarelor. Apoi, se va umple bazinul pentru a se vedea dacă sunt scurgeri și apoi se golește apa. Atunci se vor ocupa de interiorul bazinului, să pună gresia și faianța. Mai avem de făcut parcarea și să amenajăm zona. Suntem în linie dreaptă. Bazinul de înot are o valoare de 12 milioane de lei”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, la MONDO TV.
Este cel de-al patrulea bazin didactic din Valea Jiului, după cele de la Petroșani, Petrila și Vulcan. După ce în primăvara anului trecut s-au făcut primele măsurători topografice, construcția bazinului de la Lupeni, chiar la baza telegondolei, a prins contur și mai are puțin până va fi finalizată. Prin construirea bazinului de înot din Zona Agrement,
primarul din Lupeni spune că va crea condiții atât pentru relaxare în
timpul liber, dar și pentru cei care doresc sa practice sport de performanță la nivel competițional.
Taberele din Straja și turiștii care vin acolo vor avea și ei acces, așa cum acces, poate chiar gratuit, la lecții de înot, vor avea și copiii din acest municipiu, cărora le va fi asigurat și transportul până acolo.
Monika BACIU