6Locuitorii Orasului Aninoasa au o viatã grea. Rata somajului este ridicatã, posibilitãti de angajare nu se întrevãd prea des, iar pentru multi dintre ei, inclusiv conditiile de viatã sunt mai mult decât modeste.

Cei care locuiesc în casele de colonie situate mai sus de primãria din localitate, nu au aproape de niciunele, iar uneori când ce nici becurile de pe stradã nu mai lumineazã din cauza datoriilor,  întunericul se instaureazã si în casele lor. Au în schimb programe TV la discretie, însã din pãcate pentru ei si televizoarele functioneazã tot cu energie electricã.

Casele lor sunt degradate, acoperisurile stau sã cadã, fatadele sunt scorojite, iar cei mai multi oameni nu au bani de reparatii. Dar, nici administratia localã nu are  vesti îmbucurãtoare pentru locatarii acestei colonii. În ultimele luni, primãria se lupte pentru subzistentã, pentru plata salariilor, a facturilor si a creditelor, asa cã din bugetul primãriei nu sunt sanse de reabilitare a imobilelor.

Nu mai departe de vara anului 2010, aici a avut loc un incident care a pus în pericol viata a doua familii. Tavanul unei camere s-a prãbusit peste vecinii de la parter, cu tot cu chiriasii de deasupra. Din fericire atunci, nimeni nu a fost rãnit.

Luiza Andronache