7Statiunea montanã Pârang poate fi o destinatie de vis pentru iubitorii muntelui, însã drumul pânã la telescaun  sau zona Rusu, este unul de groazã. Încãlzirea vremii a scos la vedere craterele din drum, care din pãcate nu pot fi evitate, indiferent de masina pe care o conduci.

Drumul este un fel de groapã continuã. Cel putin pe primii 2-3 kilometri, de la INSEMEX, în sus. Toti cei care se aventureazã pe acest drum riscã sã-si deterioreze grav masinile, în cazul în care nu reusesc sã slalomeze printre sutele de gropi din asfalt.

Ciuruiala din sosea a iesit la vedere si mai mult odatã ce stratul de zãpadã s-a topit. Unele dintre gropi s-au transformat în adevãrate mini – piscine care, dacã nu sunt observate la timp, reprezintã adevãrate capcane pentru soferi. De altfel, an de an, turistii se plâng ca aceastã portiune le dã bãtãi de cap, însã dacã nu au încotro, trebuie sã treacã prin gropi, chiar dacã riscã sã-si rupã masinile. Autoritãtile locale sunt constiente de situatie, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune cã an de an are probleme din aceasta cauza. “ Portiunea aceasta, din pãcate este cu structurã din beton si în fiecare an avem probleme legate de gropile care apar în primãvarã, însã n-am putut sã intrãm cu o reparatie capitalã, pentru cã acolo sunt programate investitii pentru canalizate”, declarat  Tiberiu Iacob Ridzi.

Dinspre Petrosani, aceasta este varianta scurtã a drumul spre Voineasa si Transalpina, asa cã în ultimul an, si mai multi turisti circulã pe aici si se plâng de craterele care de la an la an sunt tot mai multe si mai adânci, în ciuda efortului drumarilor de a le plomba.

Pe de altã parte drumul reabilitat în ultimii ani de cãtre Consiliul Judetean Hunedoara oferã conditii de sofat mai mult decât multumitoare. Din pãcate, aici este vorba despre doar câtiva kilometri…

Luiza Andronache

Mircea Nistor