Carnaval si muzica la Petrosani

Parada in costume si muzica de fanfara. Asa s-a sarbatorit la Petrosani Ziua Copilului, in costume de carnaval cu zane, zmei, cavaleri,animale si multe baloane.

Sute de copii au marsaluit pe strada principala din Petrosani pe ritmul famfarei copiilor, in ziua dedicata celor mici. Fiecare s-a costumat cum a stiut mai bine, a intrat in pielea personajului si a participat la cea mai mare parada de costume de carnaval din Valea Jiului. Totul s-a petrecut de Ziua Internationala a Copiilor si fiecare si-a descris costumul cum a stiut mai bine. „Eu sunt Alba ca zapada si am rochia special creata pentru azi”, spune o fetita. „Eu sunt Aladin si am costum special,magic”, spune si un baietel, care mi-a dat asigurari ca lampa fermecata e in poveste. Am intalnit si zane bune si vrajitoare rele si scheleti si ursuleti sau iepurasi care rodeau morcovi adevarati. Toti au marsaluit pe ritmul famfarei copiilor,urmata  la mica distanta de o armata de majorete.

Toti copiii au imbracat costume de carnaval si care mai de care s-a bucurat de personajul lui, chiar daca nu toti stiau foarte bine sa si-l descrie.

Alaturi de copii a fost si familia primarului Tiberiu Iacob Ridzi, iar de la eveniment nu a putut lipsi cel mai mic dintre ei. „L-am adus si pe Andrei, pentru ca acest eveniment este mereu pe gustul lui. Lui ii plac copiii, iar aici,intre ei, e cel mai bine”, a spus Monica Iacob Ridzi, in numele celui mic, care a aprobat ca a venit la parada pentru a se intalni cu copiii.

Carnavalul copilariei este, in fiecare an, prilejul cel mai bun de a omagia copilaria, iar cei mici sunt foarte incantati sa participe la parada.

Diana Mitrache

Advertisements

9 comentarii la „Carnaval si muzica la Petrosani

 • 1 iunie 2012 la 17:14
  Permalink

  Felicitari primariei.

 • 1 iunie 2012 la 20:52
  Permalink

  Mai jurnalistilor ,hai sa cerem ca Ritzi junior sa fie declarat COPILUL ORASULUI,ca doar la orice manifestare populara e bagat la inaintare de voi pupincuristii.Noroc ca-l facura alde Ritzi pe Junior ca altfel era o taina pentru noi cum se fac copii in Petrosani .Ca sa va dati bine pe langa Ritzi senior ,publicati poza lui Junior sub titulatura CEL MAI FRUMOS,DESTEPT,TALENTAT,SMECHERAS,POZNAS ,urmatorul PRIMAR la fotoliul lui taicasau .

 • 2 iunie 2012 la 10:07
  Permalink

  Pt. Mihai!
  Ti-e necaz ca primarului din Petrosani ii pasa si de copiii Petrosaniului? Nu-ti inteleg frustrarea! Tu ai copii? Nu-ti doresti sa-i fie bine? N-ai face orice pt. copilul tau???Daca erai in locul lui, nu-ti aduceai copilul la parada? Copilul lui Ridzi n-are voie sa participe la aceasta sarbatoare? Oricum va fi un copil nefericit, invidiat de unii ca tine si „stigmatizat” ca e copil de primar!

 • 2 iunie 2012 la 13:01
  Permalink

  Cine a scris ma „famfara”. Doamna Mitrache…se scrie FANFARA!!! aU, AU, OALEUUU

 • 2 iunie 2012 la 17:55
  Permalink

  Frumosi copii…. ce facem sa-i pastram in Vale si cand vor creste?

 • 2 iunie 2012 la 19:52
  Permalink

  Rugam Directia Sanitara sa-l amendeze pe dl. Primar Ridzi care a aratat din nou ce bun manager este si nu a amplasat nici un grup sanitar mobil (WC)unde comerciantii si vanzatorii sa-si faca nevoile de zilele orasului. In schimb acestia au folosit cu succes scarile blocurilor de pe Aleea Poporului.
  Din acceasi categorie mai amintim:
  – Un telescaun care te lasa in Poienita de unde turistul trebuie sa urce cu bagajele in spate pana la cabanele din munte (sau poate se doreste ca lumea sa stea numai la Cabana Rusu);
  – Centrul orasului in plina modernizare lasat fara verdeata si pavat la greu cu gresie chinezeasca de proasta calitate si piatra cubica de culoare gri care vor da orasului o imagine de vis (si cosmarul este un vis);

 • 3 iunie 2012 la 22:15
  Permalink

  „Cel mai frumos e puiu’ ciorii!” Acu’ ce sa faca dom’ primar sa nu-si scoata copilul afara ca-i campanie? E drept ca nu prea e Mona pe-aci cu el in afara campaniei, ca nu-i prieste aerul de provincie, dar fiecare om normal isi iubeste copilul si se lauda cu el.

 • 4 iunie 2012 la 02:03
  Permalink

  Cei drept,traseul telescaunului nu putea fi stabilit decat de un om vai de mama lui.
  Orice se poate spune numai ca este inteligent asta nu.

 • 4 iunie 2012 la 05:37
  Permalink

  Da, ne-a iesit pe ochi, urechi, si alte „orificii” cum tot Monica cu copilul se bucura de frumusetea Petrosaniului, E CAMPANIE, ASTA E! Dupa, la revedere ii mai vezi pe coasta de azur. E copil si fiul lor(al celor doi Ridzi, nu stiam!)!!!!!!!!
  Asa ca, „petrosaneni”, hai sa ne mai gandim umpic s-a cheltuit 100000 Roni pentru aceste manifestari „extraordinare”, eu cred ca s-a folosit ….si altfel!

Comentariile sunt închise.