Si la maghiari ca la noi

Si in Ungaria se fura capace de canal ca la noi. Asta au constatat membrii unei delegatii din Varpalota – orasul infratit cu municipiul Petrosani, care au recunoscut, insa, ca fac mai bine curatenie in oras si cu mai putini angajati, dar cu amenzi usturatoare.

Serviciul Public de Administrare al Domeniului municipiului Petrosani a primit vizita omologilor lor maghiari. Concluzia a fost cam aceeasi: si la ei e ca la noi: se fura capace de canal, se munceste la spatii verzi si la deszapezire, iar diferentele nu sunt foarte mari intre cele doua comunitati: Petrosani si Varpalota. ”Este un oras mai mare ca la noi, dar vedem ca avem aceleasi probleme si la noi. Si la noi avem hoti de capace de canal si am ajuns la concluzia ca le facem din beton. Nu stim cum se procedeaza si noi facem controale, dar foarte greu ajungem la hoti sa ii identificam. Avem, insa, mai putini angajati cu care facem mai multe lucrari. Am vazut o diferenta in ceea ce priveste folosirea comunitatii la munca voluntara, pentru ca la noi se practica asta mai mult ca aici”, a precizat Gyorgy Nagy, sef birou gospodarie Varpalota

Si noi avem ce invata de ei, iar multe tin de civilizatie. Totusi, cei de la Petrosani spun ca vor lua exemplu de la omologii maghiari si vor supraveghea mai atent modul in care oamenii stiu sa pastreze curatenia orasului, chiar si daca va fi nevoie sa dea amenzi. „De la colegii de la Varpalota am inteles ca am putea lua in calcul sistemul de control al spatiilor publice. De fiecare data cand cineva arunca pe strada ceva, sau distruge o banca, este identificat de cetateni, ori de oamenii pusi sa verifice asta. Ei dau amenzi si sunt amenzi mari,iar asta i-a civilizat pe oameni, dar am aflat ca au avut nevoie de 15 ani sa implementeze asta, iar sistemul de supraveghere video acum il implementeaza si ei”, spune Lucian Dragomir, sef al Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat din Petrosani.

Schimbul de experienta intre cele doua servicii publice s-a facut in cadrul manifestarilor legate de Zilele Municipiului Petrosani. Delegatia maghiara a fost invitata la manifestari, va vizita orasul si va pleca de aici cu experiente castigate in plus.

Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Si la maghiari ca la noi

 • 1 iunie 2012 la 12:52
  Permalink

  Da ce va mai plangetisi la ei ca la noi,ce politica buna nu are rost sa va mai plangeti,si la altii se fura,articol de toata cacao,nu va e rusine,in loc sa faceti ceva contra furtului,va lamentati ca si altii e la fel,rusine sa va fie !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 4 iunie 2012 la 05:44
  Permalink

  Ba, Dragomir i-a primit pe delegatii de la Varpalota(era si o(mo)logul lui Dragomir in delegatia Varpalotei) – e clar de aia si articolul vorbeste de capace de canal, ….si alte rahaturi! Da, stim specialitatea lui Dragomir!!!
  Misto articol, delegatii maghiari au avut multe lucruri de invatat de la „geniul” Dragomir! Si faptul ca se fura capaca de canal, sa spun ceva si despre articol in sine, pentru ca oamenii totusi sunt saraci….!!!! Daaaaaaaaaaaaaaaa, sunt oameni saraci in Petrosani si chiar si ceilalti fura in draci: in Piata Centrala unde nu primesti nici un bon desi preturile sunt mai mari decat in supermarket…si pot continua….

Comentariile sunt închise.