Cadre didactice din Hunedoara participă la un proiect internațional de îmbunătățire a metodelor de predare în educația specială
În cadrul proiectului de acreditare Erasmus+ coordonat de către Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, cadre didactice din Centrul de Pedagogie Curativă Simeria și Centrul Școlar pentru Educația Incluzivă „Rudolf Steiner” Hunedoara se pregătesc să plece într-o misiune de jobshadowing în Croația și Republica Macedonia de Nord.
În perioada 14-20 aprilie 2024, două grupuri a câte 5 cadre didactice din aceste unități de învățământ vor avea oportunitatea de a învăța și a împărtăși bune practici la două școli speciale din Osijek, Croația și Skopje, Macedonia de Nord. Scopul principal al acestor activități este îmbunătățirea metodelor și instrumentelor de lucru în educația specială, cu accent pe diminuarea segregării profesionale prin schimbul de experiență între sistemele educaționale europene.
Participanții vor avea șansa de a experimenta și implementa strategii educaționale moderne, ceea ce va contribui la dezvoltarea abilităților lor și, implicit, la îmbunătățirea calității actului educațional în centrele speciale din Hunedoara.
Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara a asigurat toate cheltuielile de transport și subzistență pentru participanți conform cererii de finanțare depuse în anul I al proiectului, subliniind angajamentul său pentru promovarea mobilității internaționale și a colaborării în domeniul educației.
Monika BACIU