Actual consilier judetean, Ionel Burlec a fost gãsit vinovat de moartea unui motocilist din Petrila, fiind condamnat în primã instantã la doi ani de închisoare cu suspendare.  Sentinta nu este definitivã si poate fi atacatã cu apel atât de fostul edil cât si de urmasii victimei.

Ionel Burlec a fost trimis în judecatã pentru ucidere din culpã, dupã ce a fost implicat într-un teribil accident rutier în zona Merisor, în urma cãruia un tânãr din Petrila a murit pe loc. Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Hateg, iar consilierul judetean a fost trimis în judecatã, la patru ani dupã eveniment, la instanta din aceeasi localitate. Judecãtorii l-au gãsit vinovat pe fostul edil din Bãnita de ucidere din culpã, si l-au condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Totodatã, Burlec a fost obligat sã achite, în solidar, cu SC Omniasig SA, circa 24 de mii de lei despãgubiri materiale si 130.000 euro, cu titlu de daune morale cãtre urmasii tânãrului decedat în urma accidentului. Decizia Judecãtoriei Hateg nu este definitivã si poate fi atacatã la Curtea de Apel Alba Iulia.  Accidentul din septembrie 2012, produs si din vina consilierului judetean, dupã cum a stabilit instanta de fond, a lãsat orfanã de tatã o fetitã de numai cinci ani la acel moment.

Maximilian Gânju