Lumea basmelor s-a desfasurat pe strazile din Petrosani. Sute de copii costumati in personajele indragite din basme sau din desenele animate au defilat pe bulevardul din Petrosani. Printi, printese, pirati, magicieni, dar si multe alte personaje i-au indus pe petrosaneni in lumea magica a copilariei. La fel ca in fiecare an, municipalitatea de la Petrosani a organizat Parada costumelor de carnaval, eveniment dedicat Zilei Internationale a Copilului. 18816841_10209393617341126_1095456614_n
“E Ziua Internationala a Copiilor, e sarbatoarea lor, dar nu numai a lor, ci si a parintilor, a bunicilor si a domnisoarelor si doamnelor educatoare care duc greul cu acesti micuti, care sunt foarte nazdravani. Organizam aceasta actiune care transforma Petrosaniul intr-un loc de poveste, sa evadam pentru câteva clipe din cotidian. Copiii nostri merita o astfel de actiune, ei sunt viitorul nostru”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Intr-un fericit parteneriat cu unitatile scolare, cu Teatrul ”Ion D. Sirbu”, cu organizatiile neguvernamentale si alti reprezentanti ai societatii civile, dar si cu concursul unor oameni din comunitate care indragesc copiii, autoritatile publice locale au reusit si anul acesta, sa le ofere copiilor din Petrosani o Zi a Copilului cu adevarat de poveste. Inca de la primele ore ale diminetii, Petrosaniul a fost ”cucerit” de Feti Frumosi si zâne Cosânzene, de printi si frumoase domnite, dar si de tot felul de personaje din basmele copilariei, care au participat impreuna la parada costumelor de carnaval, pe centrul orasului.

Monika BACIU