C onsiliul Județean Hunedoara are în vedere extinderea blocului operator al SJU Deva. În acest sens a fost scos la licitație contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții: “Extindere bloc operator, Spitalul Județean de Urgență Deva”. Acesta are o valoare de 1.338.353 de lei.

”Prin realizarea obiectivului de investiții propus prin se vor atinge următoarele obiective: – asigurarea unei săli de operații, destinată exclusiv cazurilor de urgență. Această sală de operație nu va fi utilizată în mod curent operațiilor programate, ci va fi în așteptare, pentru cazurile de urgență ce provin din UPU. – asigurarea unui acces direct, și foarte facil, din UPU. Acest fapt asigură reducerea timpului de la preluarea cazurilor, până la intervenția chirurgicală, ceea ce duce la diminuarea riscului de deces, pentru cazurile de urgență cu traume grave; asigurarea unui acces ușor la serviciul de imagistică, prin căile de circulație prevăzute în proiect, respectiv un ascensor cu cabină adaptată transportului pacienților cu targa.
– asigurarea unui acces direct în blocul operator existent, pentru pacienții și pentru personalul medical”, arată documentul.
Monika BACIU