C lădirile de la Câmpu lui Neag care se află în administrarea Universității din Petroșani vor intra într-un process de reabilitare.
Dacă inițial acestea au avut ca scop organizarea de tabere pentru românii de pretutindeni, în acest moment reprezentanții Universității din Petroșani doresc să le renoveze pentru a le putea pune la dispoziție studenților din alte centre universitare care vin vara pentru a efectua practica.
”Acele clădiri au fost destinate taberelor pentru românii de pretutindeni. Acele tabere nu se mai fac însă noi avem acele două spații în conservare pentru că au fost trecute în administrarea Universității
printr-o hotărâre de Guvern. Pentru acele clădiri
ne-am gândit la niște lucrări de reparații și întreținere astfel încât să le putem valorifica pe perioada de vară când avem solicitări din partea studenților de la București sau din alte centre universitare pentru
practica de vară. Avem un plan de reparații dar așteptăm să vedem cum putem distribui finanțarea pe care o primim sau dacă putem realiza investiții în regim propriu”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
Universitatea din Petroșani dorește să asigure condiții cât mai bune pentru studenți atât în timpul cursurilor cât și în timpul lor liber.
Monika Baciu