Va fi spectacol, duminică, la Țebea. Consiliul Județean Hunedoara organizează un eveniment dedicat lui Avram Iancu.
Ceremoniile cuprind un marș în memoria crăișorului și un spectacol folcloric.

Suntem în Anul Avram Iancu și în județul nostru, la Țebea, au loc o serie de manifestări. Duminică, 26 mai, începând cu ora 16.00, la Tebea, la Casa Muzeu „Avram Iancu” din Orăștioara de Jos și în Complexul de Monumente Tebea, vor fi spectacole și ceremonii dedicate lui Avram Iancu.
Evenimentul cuprinde manifestările cultural – patriotice nchinate memoriei „Crăișorului Munților”, de la naşterea căruia se împlinesc 200 de ani.
În cadrul acestui nou eveniment dedicat memoriei marelui patriot român Avram Iancu, va avea loc, de la ora 16,00 un marş pe traseul cuprins între Casa Muzeu „Avram Iancu” de la Baia de Criș până la Complexul Muzeal de la Țebea, în acordurile „Marșului Iancului”. Tot aici vor avea loc o serie de alocuțiuni publice și o evocare istorică susținută de prof. Dumitru Preda. De asemenea, de la ora 18,00 este programat un spectacol folcloric cu participarea soliștilor: Cornel Biorza, Liliana Laichici, Mariana Deac, Ciprian Roman, Felicia Stoian, Cristian Fodor, Ciprian și Mihaela Istrate, Ciprian Pop, Ionel Coza, Cătălin Furdui, Cătălin Dudaş, Mihaela Oprea, acompaniați de Ansamblul folcloric profesionist „Drăgan Muntean” dirijat de prof. Gheorghe Câlțea. Prezintă: Ionuţ Drăgotesc și Felicia Stoian.
Diana Mitrache