Din nou scandal la Petroșani, pentru afișajul electoral. De această dată, Tiberiu Iacob Ridzi, candidatul PSD, vine să reclame că panourile au fost vandalizate și că, în dreptul acestora a găsit mesaje la adresa lui, Poliția face verificări.

La Petroșani pare să fie locul în care bătaia din campania electorală se dă pe panourile de afișaj. Și, la numai câteva zile de când afișele unor candidați au fost rupte, a venit rândul și actualului primar să reclame acte de vandalism. „Unii contracandidați ai mei și susținătorii lor, au recurs la distrugerea panourilor de afișaj și la încălcarea regulilor privind afișajul electoral. Aceste acțiuni nu fac decât să submineze decât acest proces democratic al alegerilor. În noaptea trecută (n.r. luni spre marți), unele panouri electorale au fost murdărite și la fel și unele zone de pe domeniul public, cu vopsea. Pentru aceste fapte am înaintat deja plângeri la parchet și la poliție”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani și candidatul PSD la funcția de primar.
Pe jos, în fața panourilor electorale, cineva a lăsat cu vopsea mesaje prin care actualului primar îi era cerut să plece acasă. Totul s-ar fi petrecut în jurul orei 1 noaptea și poliția locală a sesizat acest lucru.
Oamenii legii au pornit o anchetă. „Poliția municipiului Petroșani a fost sesizată, în cursul nopții trecute, cu privire la faptul că persoane necunoscute au murdărit cu vopsea de culoare neagră afișele electorale amplasate pe două panouri de pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Petroșani. Având în vedere aspectele menționate, polițiștii au demarat cercetări pentru identificarea persoanelor bănuite de comiterea acestei fapte și luarea măsurilor legale, respectiv de sancționare contravențională a acestora”, a spus Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Potrivit legii, constituie infracțiune distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea cu vopsea sau în orice mod a listelor electorale, a platformelor program afișate, sau a oricăror afișe ori anunțuri de propagandă electorală.
În funcție de gravitate, astfel de fapte sunt sancționate cu amendă care poate ajunge până la 4500 de lei.

Diana Mitrache