Patru hunedoreni au fost arestați pentru 30 de zile, după ce au fost bănuiți de tranzacții ilegale cu mașini. Mascații au descins în această săptămână în mai multe județe, inclusiv în Hunedoara, de unde au ridicat probe și i-au reținut pe cei 4 suspecți. Aceștia închiriau mașini scumpe în străinătate, cu documente false și apoi le vindeau în România, sub prețul pieței.

Cei 4 au fost reținuți în urma a 6 percheziții domiciliare efectuate marți de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, în județele Hunedoara, Bihor, Caraș Severin și Gorj. În același dosar au fost ridicate mai multe mijloace de probă și indisponibilizate două autoturisme.
Potrivit unui comunicat remis de Poliția Română, ”la data de 13 iunie a.c., a fost luată măsura reținerii a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 52 de ani, toți domiciliați în județul Hunedoara”.
În cursul zilei de miercuri a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Avrig, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a celor patru hunedoreni.
Încă din anul 2021 și până în prezent, mai multe persoane, cetățeni români, dar și de alte naționalități, ar fi fost implicate în activități ilegale legate de vânzarea și cumpărarea de autovehicule.
Astfel, aceștia ar fi închiriat autoturisme cu o valoare de piață ridicată, din diverse țări europene, ar fi întocmit documente false în vederea înmatriculării și, ulterior, le-ar fi transportat și comercializat în România, la un preț inferior celui de piață, pentru înlesnirea procesului de valorificare.
Prejudiciul cauzat prin săvârșirea activității infracționale este de 1.800.000 de lei.
Ca urmare a cercetărilor efectuate până în prezent, polițiștii din Sibiu au indisponibilizat 18 autoturisme.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Hunedoara, Bihor, Caraș Severin și Gorj

Diana Mitrache
Foto Poliția Română