Patru bărbați din Lupeni, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani au ajuns în vizorul organelor de cercetare penală, după ce au fost prinși în timp ce încercau să fure din incinta minei Lupeni.

În fapt, cei patru au fost reținuți după ce Poliția Municipiului Lupeni a fost sesizată de către un reprezentant al exploatării miniere din localitate despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în curtea minei şi au sustras mai multe componente din cupru. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că, în noaptea de 09/10 iunie 2023, persoane necunoscute au pătruns în incinta unităţii miniere şi au sustras 15 metri de cablu din cupru și componentele interioare ale unui transformator.
“În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar în urma cercetărilor efectuate au identificat 4 bărbaţi din Lupeni, cu vârste cuprinse între 20 şi 33 de ani, bănuiţi de comiterea faptei reclamate”, declară Bogdan Nițu, purtăto de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Cei patru au fost identificaţi de un echipaj de poliţie pe raza municipiului Lupeni, pe un teren viran din proximitatea podului de cale ferată de peste râul Jiu, chiar în timp ce ardeau învelişul din plastic al unor cabluri din cupru.
Aceștia aveau asupra lor mai multe bucăți de cablu de cupru și componente interioare ale unui transformator, care au fost predate reprezentanțiilor unităţii industriale prejudiciate.
Diana Mitrache