[ Spitalul din Vulcan are stație proprie de oxigen și mai primește una ]

Unitatea medicală din Valea Jiului, care, din această săptămână, a mai creat 5 paturi pe secția de terapie intensivă, are și o stație proprie de oxigen. Medicii de aici spun chiar că ar urma să mai primească una și astfel să facă față consumului uriaș de
oxigen de pe secția unde sunt internați pacienții cu COVID.

O stație de oxigen furnizează acum, în spitalul municipal de la Vulcan oxigenul necesar pacienților, iar acum, când vor fi mutați pacienții pe secția modernă de terapie intensivă, consumul mare va fi doar aici. Medicul care se va ocupa de pacienți spune, însă, că nu a avut probleme și că așteaptă ca o nouă promisiune să se concretizeze în curând. „Noi avem stație proprie de oxigen și sperăm să degrevăm, prin funcționalizarea compartimentului ATI, celelalte secții de consumul de oxigen. Vrem să scădem consumul pe celelalte secții și va crește pe compartimentul ATI și ne vom descurca, mai ales că vom mai primi o stație de oxigen în perioada imediat următoare”, a spus George Bălțatu, directorul Spitalului Municipal Vulcan.
Criza de oxigen din spitalele COVID devine o mare problemă care afectează mai multe spitale din România. Se conturează așadar următoarea mare problemă în criza Covid – cea a oxigenului, în condițiile în care consumul în spitale s-a triplat.
Diana Mitrache