Senatorul Resmeriță: Prețurile la energie – „o bagabonțeală totală”

S enatorul Cristian Resmeriță, care este membru al Comisiei pentru Energie din Senatul României, a afirmat la Petroșani că actualele facturi sunt rezultatul unei slabe gestionări a sistemului energetic. Mai mult, politicianul a menționat că acum totul este defapt o „bagabonțeală”, girată de guvernanți.

Într-o conferință de presă susținută în Valea Jiului, senatorul Cristian Resmeriță a reiterat ideea că CEH nu are huilă și că, dacă sistemul de aici era bine gestionat, atunci societatea putea acum să aibă chiar profit. Mai mult, a spus că ar trebui să exploateze acum chiar și cărbunele din haldele de steril, dar în mod legal.
„Complexul Energetic Hunedoara, mai ales dacă mai era și Mintia, era o societate comercială profitabilă. Dar, faptul că a fost condusă slăbuț, și nu doar de cei de aici, că sunt vinovați de la cea mai de sus verigă, la cea mai de jos, că nu o fi minerul din schimbul I. Trebuie să se exploateze absolut de oriunde cărbune. Consider că trebuie exploatat de oriunde. Asta este părerea mea”, a spus Cristian Resmeriță.
Iar pentru că oamenii au ajuns la diperare și
facturile cresc amețitor, senatorul a agreat ideea, general valabilă, că totul este întreținut cu bună știință de „băieții deștepți”.
„O bagabonțeală totală, în momentul în care vorbim de energie, fie că e vorba de curent, sau gaze, dar care are prețuri ce cresc de la zi la zi și care sunt mult mai mari ca acum un an. Vrea cineva să mă facă să cred că au crescut costurile de producție la eoliene cu ceva? Nu au crescut. La hidro, la nuclear? Pur și simplu este o slăbiciune a statului român, care îi lasă să joace cum vor ei și o să vedeți că vom ajunge mai rău”, a conchis Cristian Resmeriță.
Senatorul a susținut la Petroșani o conferință de presă prin care a explicat că a cerut, prin comisia de energie, un amendament la ordonanța ce va intra în vigoare curând și care presupune, așa cum au gândit-o cei din Ministerul Energiei, închiderea minelor din Valea Jiului până în 2030 și a termocentralei Paroșeni, până în 2032.
Diana Mitrache